"Iers" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

Iers

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Midden Engels Irisce (12de eeuw.), Uit Oud-Engels IRAS, uit Oude Norse írar, van de oude Ierse Ériu (moderne Eire ("Ierland")), van het Proto-Keltisch * Īwerjū ("vette land, vruchtbaar"), van Proto -indo-Europese * pi-wer- ("vruchtbare"), letterlijk "vet", verwant aan het Oudgriekse πίειρα (píeira, "vruchtbare grond"), Sanskriet (Pivari, "vet").


Naamwoord:

Iers (ontelbaar) (als meervoud) Het Ierse volk. (Verouderde) Een bordspel van de tabellen familie. (US) Temper; woede, passie. 1834, David Crockett, Een Verhaal van het Leven van David Crockett, Nebraska (1987), pagina 65: Maar haar Ierse was te hoog om iets te doen met haar, en dus ben ik gestopt met het proberen. 1947 Hy Heath, John Lange, Clancy Verlaagde de Boom: Wanneer hij kreeg zijn Ierse up, Clancy verlaagde de giek. 1997, Andrew M. Greeley, Iers Kant, pagina 296: The Priest is zo hevig een vechter als ik ben als hij zijn Ierse up. whisky of whiskey, uitgewerkt in Ierland. 1889, Jerome K. Jerome, Drie mannen in een boot: Harris zei dat hij genoeg welsprekendheid had voor één nacht, en stelde voor dat we uit moeten gaan en een glimlach, te zeggen dat hij een plaats had gevonden, door op het plein, waar je echt een druppel Ierse waard drinken kon krijgen.


Eigennaam:

Ierse De Goidelische taal van nature voor in Ierland, ook wel bekend als de Ierse Gaelic. Ierse is de eerste officiële en nationale taal van Ierland Een achternaam.


Adjectief:

Adjectief Iers (comparative Ierse superlative Ierse) Met betrekking tot of afkomstig uit Ierland of het Ierse volk. Schapen zijn typisch in het Ierse landschap. Met betrekking tot de Ierse taal. (Afwijkende) Nonsensical, gek of complex. "Een aantal denigrerende bijnamen begon te ontstaan, met inbegrip van" Ierse confetti "voor geworpen stenen, en het" Iers kiss "voor een klap" (Wisegeek.com)


Anagrammen:

rishi sirih


Referentie:

Irish

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding Iers. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 125 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding Iers door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 5 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 123657 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden