"Ruthenia" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

Ruthenia

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Naar Ruthene, Ruthenen uit Middeleeuws Latijn Rutheni, Ruteni, gerelateerd aan Russi, Ruzi als Prutheni gerelateerd,, Pruteni is om Prussi, Pruzi ("Pruisen"). Cf. Rus, Russ, vanaf Oudrussisch Русь (Rus), te vergelijken middeleeuwse Griekse οί Ῥῶς (oi Rhos).


Synoniemen:

Karpaten Ruthenia, Transcarpathia, Subcarpathian Rus Red Ruthenia (Červona Rus ') Galicië-Wolhynië Kievse Rijk, Kievan Rusland


Eigennaam:

Ruthenia Het grondgebied van Oost-Europa bewoond door Roethenen, op de hellingen van de Karpaten in delen van de Oekraïne, Polen en Slowakije. (Historische) Lands bewoond door Oekraïners (Roethenen) van de voormalige Oostenrijkse keizerrijk koninkrijk van Galicië (1772-1918), die met delen van West-Oekraïne. (Historische) Western Oost-Slavische landen, met inbegrip van de overheden van Halych-Volynia en Kiev, die verenigd met Litouwen en Polen (14de eeuw-1772), die met delen van Wit-Rusland en Oekraïne. (Historische) Rus, een Oost-Slavische middeleeuwse toestand (880-12th c), die met delen van Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne. Rusland (Latijn)


Anagrammen:

haurient


Referentie:

Ruthenia

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding Ruthenia. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 57 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding Ruthenia door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 4 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 214324 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden