"Waals" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

Waals

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Frans wallon, uit Oudhoogduits ᚹᚨᛚᚺᚨ (walha, "buitenlander, vreemdeling, spreker van Keltische of Latijnse"), van Proto-Germaans * walhaz. Verwant aan het Welsh en het eerste deel van de walnoot.


Naamwoord:

Wallonië (meervoud Walen) Een inwoner van Wallonië, van Belgische nationaliteit, tegenwoordig algemeen Franstalige, maar mogelijk ook Duitstalige. Een inwoner van de regio in het zuiden van België en Noord-Frankrijk (rond Givet), meestal van Belgische nationaliteit.


Eigennaam:

Waalse De Romaanse taal vaak gesproken tot het midden van de 20e eeuw in delen van Zuid-België en Noord-Frankrijk (rond Givet).


Adjectief:

Adjectief Waalse (niet vergelijkbaar) Verwijzend naar de Franstalige inwoners van het zuiden van België en delen van Noord-Frankrijk. Verwijzend naar de Romaanse taal door deze mensen wordt gesproken.


Referentie:

Walloon

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding Waals. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 98 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding Waals door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 4 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 272711 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden