"Jahweh" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

Jahweh

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Synoniemen:

YAHUWAH Jah Jehovah יהוה (YHVH)


Eigennaam:

Jahweh (geschiedenis van de religie) de naam van de God van Israël aanbeden door de Jahwist profeten in de koninkrijken van Israël en Juda in de oudheid 1913 "Geen bepaalde bewijs voor de pre-Mozaïek gebruik van de vorm Jahweh lijkt nog te zijn naar voren gebracht. " (HW Robinson, religieuze opvattingen van het Oude Testament, 3,53) 1998, Anne Rice, The Vampire Armand, New York: Knopf, ISBN 9780679454472, OL 354828M, pagina 273: We zijn te veel mannen en vrouwen; we zijn nog gevormd naar het beeld van de Schepper, en wat kunnen we zeggen van Hem met enige zekerheid, behalve dat hij, wie dat ook is-Christ, Jahweh, Allah-Hij maakte ons, deed hij niet, want zelfs Hij in Zijn Oneindige perfectie kon het niet verdragen om alleen te zijn. (Bijbelse) in de "Heilige Naam Bijbels", het vertalen van de Tetragrammaton 1985 "Op het moment dat de HEER God aarde en hemel maakte" (Nieuwe Jeruzalem Bijbel, Genesis 2: 4)


Referentie:

Yahweh

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding Jahweh. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke Jahweh vindt u hieronder:

1.jah
2.Jah
3.Jahan
4.Jahannam
5.Jahbulon
6.jahiliyyah
7.jahve
8.Jahveh
9.Jahvisme
10.jahvist
11.jahvistic
12.Jahweh
13.Jahwisme
14.jahwist
15.jahwistische
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 91 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding Jahweh door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 278988 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden