"a" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

a

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

a


Engels Uitspraak:

eej

(3)

Ηιεℓs Ιs Εεη Вαявιερσρ
:

(4)

Etymologie

Verkorte vorm van een. (Angelsaksische) een één. Zie Eén .; Oorspronkelijk het voorzetsel een (een, op).


Definitie

A.

1.

Een bijvoeglijk naamwoord, in de volksmond het onbepaalde lidwoord, en betekent één of enige, maar minder nadrukkelijk.

"Bij een geboorte"; "In een woord"; "Op een klap". (Shakespeare)

Opmerking: Het is geplaatst voordat naamwoorden van het enkelvoud waarmee een individuele object, of een kwaliteit geïndividualiseerde, voordat collectieve zelfstandige naamwoorden, en ook vóór het meervoud als het adjectief paar of de zinsnede groot aantal of goede velen is geplaatst; als, een hond, een huis, een man; een kleur; een zoetheid; honderd, een vloot, een regiment; een paar personen, een groot aantal dagen. Het wordt gebruikt voor een, omwille van Euphony vóór woorden die met een medeklinker geluid [voor uitzondering van bepaalde woorden die met h, zie An]; als, een tafel, een vrouw, een jaar, een eenheid, een lofrede, een ooi, een eenheid, zo iemand, etc. Formeel een werd gebruikt zowel voor klinkers en medeklinkers.

2.

In elk; of voor elk; als, "twintig mijlen per dag", "honderd pond per jaar", "een dollar een werf", etc.Voorzetsel:


Etymologie

Verkorte vorm van een ((Angelsaksische) op). Zie Op .; Van (Angelsaksische) van af, uit. Zie Van .


Definitie

1. In; on; op; door. (Verouderde) "Een God naam." "Torn een stukken." "Sta een tenen." "Een zondag" (Shakespeare) "Wit dat mannen hebben nu een dag." Chaucer. "Stel ze in een werk." Robynson (More's Utopia)

2. Werkwijze; in de handeling van; in; naar; - Gebruikt met verbale substantieven in -ing die beginnen met een medeklinker. Dit is een verkorte vorm van het voorzetsel een (die vóór de klinker gebruikt); zoals in een jacht, een gebouw, een bedelen. "Jacob, toen hij een stervende" (Hebreeuws) xi. 21. "We zullen een vogelen bij elkaar." "Het was een te doen." (Shakespeare) "Hij barstte in een lachen." Macaulay. Het koppelteken kan worden gebruikt om een ​​verbinding met de verbale substantief (zoals een jacht, een gebouw) of de woorden afzonderlijk worden geschreven. Deze vorm van expressie is nu voor het grootste deel achterhaald, de een wordt weggelaten en de verbale inhoudelijk behandeld als een deelwoord.

Van. (Verouderde) "De naam van John een Gaunt." "Hoe laat een dag is het" (Shakespeare) "Het is zes een klok." B. Jonson.

Een barbaarse verminking van hebben, van hem, en soms van het en van ze. "Dus ik zou een gedaan" "Een borstels zijn hoed." (Shakespeare)

Een krachtterm, leegte van betekenis, op te vullen de meter Een vrolijk hart gaat de hele dag, Uw droevige banden in een mijl-een. (Shakespeare)Revisions by:

(3)Anoniem op Mar 06, 2017
(4)poep op Apr 25, 2016

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding a. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke a vindt u hieronder:

1.a
2.a 1
3.a b c
4.a bit
5.a capella
6.a cheval
7.a few
8.a good deal
9.a la carte
10.a la minute
11.a la mode
12.a little
13.a lot
14.A min
15.A plus
16.a posteriori
17.a priori
18.a propos
19.A tot Z
20.a-
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 327 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding a door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 8 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 1 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden