"a-" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

a-

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

a-


Engels Uitspraak:

a-


Voorvoegsel:


Definitie

A-

Een als voorvoegsel Engels woorden, afgeleid uit verschillende bronnen. (1) Het betekent vaak op of in (van een, een vorm van (Angelsaksische) op), dat duidt op een staat, zoals in voet, te voet, Abed, mis, in slaap, aan de grond, omhoog, weg ((Anglo- Saxon) onweg), en naar analogie, in vuur en vlam, atremble, enz. (2, Angelsaksische) van af, uit, zoals in neden ((Angelsaksische) ofdüne uit het dun of heuvel). (3, Angelsaksische) a- ((Gothic) ons-, ur-, Germaanse of Duits ER-), meestal het geven van een intensieve kracht, en soms ook het gevoel van afstand, op, back, net als in voordoen, zich houden, geleden . (4) Oud-Engels y- of i- (bedorven van de (Angelsaksische) onafscheidelijk deeltje ge-, verwant met (Oudhoogduitse) GA-, gi-, (Gotische GA-)), die, als een voorvoegsel, maakte geen essentiële toevoeging aan de betekenis, zoals in hoogte. (5) Frans à ((Latijn) advertentie naar), net als in vernederen, te bereiken. (6, Latijn) een, ab, abs, uit, net als in de kiem smoren. (7) Griekse INSEP. prefix een zonder, of privatieve, niet, zoals in de afgrond, atheïst; verwant aan (Engels) on-.

Opmerking: Daarnaast zijn er nog andere bronnen waaruit de prefix een neemt zijn oorsprong.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding a-. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke a- vindt u hieronder:

1.a-
2.a-tenen
3.a-theoretisch
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 302 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding a- door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 4 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 2 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden