"een vogel in de hand dan tien in de bush" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

een vogel in de hand dan tien in de bush

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Vroegst bekende Engels gebruik in de 15e eeuw in het leven van St Katherine door J. Capgrave. Gebruikt in de 13e eeuw het Latijn (Plus valet in manibus avis unica quam Dupla silvis "... in het bos", in plaats van "... in de bush"). Er is echter een veel oudere Nabije Oosten oorsprong voorgesteld door een bijna gelijk in de 6e eeuw voor Christus Spreuken van Ahiqar: 'een mus die in uw hand is beter dan duizend mussen vliegen'.


Spreekwoord:

een vogel in de hand dan tien in de lucht Bij voorkeur wordt een kleine maar zeker voordeel hebben dan alleen potentieel van een grotere één.


Referentie:

a bird in the hand is worth two in the bush

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding een vogel in de hand dan tien in de bush. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 237 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding een vogel in de hand dan tien in de bush door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 6 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden