"een kip in elke pot" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

een kip in elke pot

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Eerste verklaard door Hendrik IV van Frankrijk als, "Ik wil er geen boer is in mijn koninkrijk zo arm dat hij een kip in zijn pot elke zondag niet zal hebben," en later in de Verenigde Staten tijdens de Hoover campagne voor presidentschap als onderdeel van een advertentie.


Naamwoord:

een kip in elke pot iets suggestieve van algemeen welzijn of welvaart Tenminste tegenwoordig hebben we een kip in elke pot, en een auto in elke garage op te starten!


Referentie:

a chicken in every pot

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding een kip in elke pot. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 257 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding een kip in elke pot door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 15 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden