"een vriend in nood is inderdaad een vriend" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

een vriend in nood is inderdaad een vriend

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Het idee dat valse vrienden zal schilferen en echte vrienden zullen openbaren zich als zodanig in tijden van tegenspoed is het oude; Ennius (circa 239-169 BCE) waargenomen amicus Certus in re incerta cernitur ("een zeker vriend is bekend in onzeker tijden"), en Euripides waargenomen in zijn Hecuba (424 BCE) dat ἐν τοῖς κακοῖς γὰρ ἁγαθοὶ σαφέστατοι φίλοι: τὰ χρηστὰ δ αὔθ ἕκαστ ἔχει φίλους (nl tois kakois gar hagathoi saphestatoi philoi: ta khrēsta d auth hekast ekhei philous, "het is in uur de problemen is dat de goede tonen het duidelijkst hun vriendschap; hoewel welvaart op zichzelf in elk geval vindt vrienden ").


Spreekwoord:

een vriend in nood is een vriend inderdaad een echte vriend is iemand die je helpt als je in nood. 1958 september, Marvin L. Middlebrooks, een brief gepubliceerd in Vliegen Magazine, volume 63, nummer 3, pagina 8: Ik had een vliegplan dus gevraagd of er een telefoon in de buurt om te annuleren. De heer Littrell zei zijn buurman aan de overkant van de weg had er een. Hij was blij om ons daar te rijden {{subst: mdash} ongeveer drie mijl over een aantal velden die je tanden oog zou schudden. Ze zeggen "een vriend in nood is een vriend inderdaad." De heer Littrell bewees het. Ik ben dankbaar. 1999 De Alaskan Saga van Thomas Churchill O'Brien (ISBN 1583485902), pagina 87: proberen te denken in plaats van alle goede dingen die er met mij gebeurd in mijn leven, proberen te denken aan een aantal belangrijke persoon die ik kende die mij kon helpen, maar ik kon niemand bedenken. Een vriend in nood is een vriend, inderdaad, en ik zeker zou hebben gebruikt men dan. Als een van je vrienden is in nood (hulp), zijn een goede vriend voor hen en hen te helpen. 2011, Paul A. Rose, Los Hombres de Bolton (ISBN 1848766483), pagina 153: 'Stan' Ian antwoordt met een gekwetste blik op zijn gezicht. 'Zou ik zoiets doen? Ik ben gewoon hier om je morele steun geven. Ik denk dat je gaat alle hulp die je kunt krijgen. Je weet wat ze zeggen; een vriend in nood is inderdaad een vriend. ' 'Of in je geest, een vriend in nood is een soft target. Piss nu af! ' 2011, Onze Perfect Moment (ISBN 1462874584), pagina 81: "Weet je, ze zeggen dat een vriend in nood is inderdaad een vriend die ik gedoneerd bloed, maar anderen ook doneren harten, dus na alle, ik voel me vrij goed dat mijn vriend is. nu veilig uit het beetje bloed kon ik laten vallen ", zei Katy hartstochtelijk. (Kunnen we controleren (+) deze zin?) Iemand die uw hulp nodig heeft, is waarschijnlijk meer vriendelijk tegen je te zijn. (De toevoeging van citaten indicatief voor dit gebruik wordt nagestreefd): (Kunnen we controleren (+) deze zin?) Een hulpbehoevende vriend is een ongewenste vriend.


Referentie:

a friend in need is a friend indeed

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding een vriend in nood is inderdaad een vriend. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 212 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding een vriend in nood is inderdaad een vriend door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 27 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden