"een luipaard kan niet zijn vlekken veranderen" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

een luipaard kan niet zijn vlekken veranderen

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Uiteindelijk uit Jeremia 13:23 van de King James Bijbel (zie Citaten)


Spreekwoord:

een luipaard kan niet zijn vlekken veranderen Men kan de eigen aard niet veranderen. 1597, William Shakespeare, Richard II Act I, Scene 1 (First Folio): King. Lyons maken Luipaarden tam. Mowbray. Ja, maar niet zijn vlekken veranderen. 1611, King James Version van de Bijbel, Jeremia 13:23: Kan de Moorman zijn huid veranderen, of een luipaard zijn vlekken? 1820, Walter Scott, Ivanhoe Hoofdstuk 32: Einde nu allemaal onvriendelijkheid. Laten we de Jood om losgeld, omdat de luipaard niet zijn vlekken zal veranderen, en een Jood hij zal blijven worden. 1918, Johnston McCulley, Inthane Moment Thubway Tham's: De luipaard kan niet zijn vlekken, oude jongen te veranderen.


Referentie:

a leopard cannot change its spots

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding een luipaard kan niet zijn vlekken veranderen. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 271 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding een luipaard kan niet zijn vlekken veranderen door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 44 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden