"een klein vogeltje vertelde me" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

een klein vogeltje vertelde me

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

De zinsnede heeft een enigszins omstreden herkomst: sommigen toeschrijven aan Prediker 10:20 "Laat de koning niet beschimpen zelfs in uw gedachten, of vervloek de rijken in je slaapkamer, omdat een vogel in de lucht je woorden kan dragen, en een vogel op de vleugel kunnen melden wat je zegt. " Een andere verklaring is een eenvoudige verwijzing naar postduiven of andere dergelijke messenger vogels. Weer anderen geloven dat dit verwijst naar Act 2 van Richard Wagners Siegfried, waarin de hoofdpersoon komt om te begrijpen dat het lied van een kleine vogel instrueert hem om een ​​ring en helm te stelen. Een oudere bron is de Noorse legende van Sigurd die de draak Fafnir doodde en kreeg een beetje drakenbloed op zijn tong toen hij werd roosteren haar hart. Dit onmiddellijk maakte het mogelijk voor Sigurd om te begrijpen wat de vogels zeiden, en wat ze zeiden was een waarschuwing dat Regin zijn woord niet zou houden, maar in plaats daarvan van plan om Sigurd doden. Richard Wagner geleend dit verhaal voor zijn eigen versie, natuurlijk.


Uitdrukking:

een klein vogeltje vertelde me (idiomatische) ik de informatie ontvangen van een bron niet openlijk te worden blootgesteld. Laten we zeggen dat ik weet dat omdat een klein vogeltje vertelde me.


Referentie:

a little bird told me

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding een klein vogeltje vertelde me. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 424 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding een klein vogeltje vertelde me door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 49 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden