"in staat" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

in staat

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

able


Engels Uitspraak:

a•ble


Bijvoeglijk Naamwoord:


Etymologie

Comp. Abler; superlatief bekwaamste., (Oud-Frans) bedrevenlijk, (Latijn) habilis die gemakkelijk kunnen worden gehouden of beheerd, apt, bekwame, van habere te hebben, vast te houden. Verlenen Habile en zie Habit.


Definitie

1. Fit; aangepast; geschikt. (Verouderde) Een groot man, om ben een abt staat. Chaucer.

2. met voldoende macht, sterkte, kracht, vaardigheid, middelen of middelen van welke aard ook aan het doel te bereiken; bezeten van kwalificaties renderen bevoegd voor sommige einde; bevoegde; gekwalificeerd; staat; als, een bekwaam werkman, soldaat, zeeman, een man in staat om te werken; een geest in staat om reden; een persoon in staat genereus te zijn; in staat zijn om pijn te verdragen; kunnen spelen op een piano.

3. speciaal: Het hebben van intellectuele kwalificaties, of sterke mentale krachten; toont het vermogen of vaardigheid; getalenteerde; clever; krachtig; zo, de bekwaamste man in de senaat; een bekwaam toespraak. Niemand schreef Abler staat papieren. Macaulay.

4. (wet) rechtsgeleerde; bezeten van de juridische bevoegdheid; als, in staat om te erven of pas eigendom.

Opmerking: In staat om, is Schotticisme. "Nauwelijks staat voor zo'n mars." Robertson.Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

Zie Able , bijvoeglijk naamwoord (verouderde) 1. Om ervoor staat; mogelijk is; te versterken. Chaucer. 2. Om voor instaan. "Ik zal in staat zijn hen." (Shakespeare); (Frans) -able, (Latijn) -abilis.


Definitie

[Zie Able , bijvoeglijk naamwoord] (verouderde)

1. Om ervoor staat; mogelijk is; te versterken. Chaucer.

2. Om voor instaan. "Ik zal in staat zijn hen." (Shakespeare)

Een bijvoeglijk naamwoord achtervoegsel nu meestal in een passieve zin; kunnen zijn; fit; uitdrukken capaciteit of waardigheid in een passieve zin; zoals beweegbaar kunnen worden verschoven; amendabel, kunnen worden gewijzigd; wraakbaar, geschikt om te worden beschuldigd; verkoopbaar.

Opmerking: Het formulier baar wordt gebruikt in dezelfde zin.

Opmerking: Het is moeilijk te zeggen wanneer we niet -able te gebruiken in plaats van -ible. "Maar in de regel kan worden gesteld ten aanzien van wanneer we het gebruiken om alle werkwoorden,, gelegd. Vervolgens, uit de Angelsaksische om al op basis van de onbedorven infinitivale stengels van Latijnse werkwoorden van de eerste vervoeging, en alle zelfstandige naamwoorden, Vanwaar gewelfd, annexeren we - alleen in staat ". Fitzed. Hall.Synoniemen:

competent


gediplomeerd


gemonteerd


doeltreffend


effectief


in staat


behendig


knap


krachtig


krachtig


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding in staat. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 227 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding in staat door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 19 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 624 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden