"toetreding" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

toetreding

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

accession


Engels Uitspraak:

ac•ces•sion


Naamwoord:


Etymologie

(Latijn) accessio, uit accedere: conferentiedeelnemers (Frans) toetreding. Zie Accede .


Definitie

1. Een komst naar; de handeling van de toetredende landen en het worden samengevoegd; als, de toetreding van een koning naar een confederatie.

2. Verhoog door iets toegevoegd; wat is toegevoegd; vergroting van buitenaf; als, een toetreding van rijkdom of gebied. De enige kandidaat die het Romeinse rijk kreeg was de provincie van Groot-Brittannië. Gibbon.

3. (wet) (a) Een manier van het verwerven van onroerend goed, waarbij de eigenaar van een lichamelijke stof die een toevoeging door de groei ontvangt, of door arbeid, heeft recht op het deel of ding toegevoegd, of de verbetering (op voorwaarde dat het ding wordt niet veranderd in een andere soort). Zo is de eigenaar van een koe wordt de eigenaar van haar kalf. (B) De handeling waarbij de ene macht partij wordt bij opdrachten reeds van kracht tussen de andere machten. Kent.

4. De handeling van het komen tot of het bereiken van een troon, een kantoor, of waardigheid; zo, de toetreding van het huis van Stuart; - Vooral toegepast op het tijdperk van een nieuwe dynastie.

5. (Geneeskunde) De invasie, aanpak, of het begin van een ziekte; een fit of paroxysme.Synoniemen:

toenemen


toevoeging


vermeerdering


uitbreiding


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding toetreding. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 221 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding toetreding door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 10 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 1460 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden