"vrijspreken" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

vrijspreken

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

acquit


Engels Uitspraak:

ac•quit


Voltooid Deelwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord vrijgesproken; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief vrijspraak .; (Oud Engels) aquiten, (Oud-Frans) aquiter, (Frans) acquitter; ((Latijn) ad) + (Oude Franse) rustiger, (Frans) opgever, om te stoppen. Zie Quit , en geven Acquiet.


Definitie

Vrijgesproken; vrijlaten; ontdoen van. [Archaïsche] (Shakespeare)Overgankelijk Werkwoord:


Definitie

1. Om te ontladen, als een vordering of schuld; om duidelijk uit; af te betalen; te vergelden. Een verantwoordelijkheid die nooit absoluut kan worden vrijgesproken. I. Taylor.

2. Om te betalen voor; om te boeten voor. (Verouderde, Shakespeare)

3. Om gratis, vrijgave of de afscheiding ingesteld van een verplichting, plicht, aansprakelijkheid, last, of vanuit een beschuldiging of lading; - Nu gevolgd door van vóór de lading, voorheen door uit; als de jury vrijgesproken van de gevangene; we vrijspreken een man van kwade bedoelingen.

4. reflex: (a) Om zijn self.k. wissen (B) Om te dragen of uit te voeren zijn zelf; om je deel uit te voeren; zo, de soldaat vrijgesproken zich goed in de strijd; de redenaar vrijgesproken zich zeer slecht.Synoniemen:

vrijspreken


See Absolve.


duidelijk


ontheffen


ontheffen


vrijpleiten


vrijlating


ontlading


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding vrijspreken. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 194 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding vrijspreken door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 16 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 2490 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden