"olie in het vuur gieten" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

olie in het vuur gieten

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Synoniemen:

fan de vlammen erger maken


Werkwoord:

toe te voegen olie op het vuur gebruikte dan als een idioom: zie toe, brandstof, brand. (Idiomatische) Om een ​​conflict tussen mensen verergeren; aan een reeds gespannen situatie 1817 wakkeren, Hansard van Groot-Brittannië, de parlementaire geschiedenis van Engeland, Volume 30, ... Terwijl de Franse slaven waren in een staat van beroering, het was heel bijzonder om te wensen; door het gieten in verse slaven onder hen, om olie op het vuur, en geef ze verse versterkingen van muiters; voor dergelijke zou de nieuw geïmporteerde slaven geworden. 1839, Charles Dodd, Mark Aloysius Tierney (redacteur), Dodd's Church History of England, Volume 2, maar dit had geen effect, alleen om olie op het vuur; zo dat, eindelijk, beide partijen waren zo geïrriteerd, dat, had niet de magistraten van Frankfort daartussen (die nu hoofd van de Engels Hervormde kerk waren), waren ze op het punt te komen op de vuist. 1891, zal The Eclectic Magazine van Buitenlandse Literatuur, Wetenschap en Kunst, Volume 54, ... en vrouwen in de actieve deelname aan de politiek toe zeker tot wanorde te vergroten en toe te voegen olie op het vuur van de strijd. 1895, William Kingsford, De geschiedenis van Canada, Volume 8, pagina 10, De eerste consul bleef olie op het vuur.


Referentie:

add fuel to the fire

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding olie in het vuur gieten. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 279 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding olie in het vuur gieten door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 3147 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden