"overspel" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

overspel

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

adultery


Engels Uitspraak:

a•dul•ter•y


Naamwoord:


Meervoudsvormen

Overspelen


Etymologie

(Latijn) adulterium. Zie Advoutry .


Definitie

1. De ontrouw van een getrouwde persoon om het echtelijk bed; geslachtsgemeenschap met een getrouwde man met een ander dan zijn vrouw, of vrijwillige geslachtsgemeenschap met een getrouwde vrouw met een andere dan haar man.

Opmerking: Het is overspel van de kant van de gehuwde boosdoener. Het woord is ook gebruikt om de handeling van een ongehuwde deelnemer karakteriseren, de ander getrouwd. In de Verenigde Staten varieert met de lokale statuten van de definitie. Onwettige geslachtsgemeenschap tussen twee gehuwden wordt soms dubbel overspel; tussen een gehuwde en ongehuwde persoon, enkel overspel.

2. Vervalsing; corruptie. (Verouderde) B. Jonson.

3. (Schrift) (a) De geilheid of onkuisheid van gedachte evenals handeling, zoals verboden door het zevende gebod. (B) Ontrouw in de godsdienst. Jeremia iii. 9.

4. (Old Law) De boete en straf opgelegd voor de overtreding van overspel.

5. (kerkelijke) Het binnendringen van een persoon in een bisdom tijdens de levensduur van de bisschop.

6. Injury; degradatie; ruïne. (Verouderde) Je zou de caduceus ontworstelen uit mijn hand aan het overspel en bederven van de natuur. B. Jonson.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding overspel. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 170 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding overspel door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 6 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 3941 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden