"bijwoordelijke deelwoord" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

bijwoordelijke deelwoord

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Naamwoord:

bijwoordelijke deelwoord (meervoud bijwoordelijke deelwoorden) (taalkunde) Een deelwoord dat een werkwoord in dezelfde zin wijzigt en wat gelijk staat aan een bijwoordelijke bepaling in het Engels. Bijwoordelijke deelwoorden kunnen tijd, conditie, oorzaak, concessie, manier, middelen, het doel, of daarmee gepaard gaande omstandigheid aan te duiden. Bijwoordelijke deelwoorden zijn te vinden in deze talen als het Grieks, de Litouwse, Hindi, Hongaars, Tamil, Pools en Russisch. In het Russisch, de bijwoordelijke deelwoord vertaalt zich meestal aan terwijl + gerundium (terwijl het doen) of het hebben van + voltooid deelwoord (gedaan te hebben).


Referentie:

adverbial participle

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding bijwoordelijke deelwoord. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 172 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding bijwoordelijke deelwoord door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 1 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 4047 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden