"pleitbezorger" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

pleitbezorger

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

advocate


Engels Uitspraak:

ad•vo•cate


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) advocaat, kluut, (Oud-Frans) advocaat, van (Latijnse) advocatus, één gedagvaard of opgeroepen naar een andere; behoren het voltooid deelwoord van advocare te bellen om, bel naar iemands hulp; ad + vocare te bellen. Zie Advowee , Avowee, Vocal.


Definitie

1. Degene die pleit de oorzaak van een ander. Concreet: Iemand die pleit de oorzaak van een ander voor een tribunaal of gerechtelijke rechter; een vertrouwenspersoon.

Opmerking: In het Engels en het American Law, pleitbezorger is hetzelfde als "raadsman", "counselor" of "advocaat". In de burgerlijke en kerkelijke rechtbanken, de term betekent hetzelfde als "adviseur" op de common law.

2. Iemand die verdedigt, rechtvaardigt, of omhelst welke oorzaak door het argument; pleiter; als, een voorstander van vrije handel, een pleitbezorger van de waarheid.

3. Christus, beschouwd als een bemiddelaar. We hebben een voorspraak bij de Vader. 1 Johannes II. 1. Faculteit der voorstanders (Schotland), de Schotse bar in Edinburgh. - Lord Advocate (Schotland), de officier van justitie van de misdaden, en de belangrijkste kroon advocaat. - Rechter advocaat. Zie Rechter .Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Bepleit; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief aanprijzen., Zie advocaat , zelfstandig naamwoord, Advoke, belijden.


Definitie

Om te pleiten in het voordeel van; te verdedigen door het argument, voor een tribunaal of het publiek; om steun, te rechtvaardigen, of aanbevelen publiekelijk. Om de oorzaak van uw cliënt te bepleiten. Bisschop Sanderson (1624). Dit is het enige wat duidelijk en verstandig, dat is bepleit. Burke. Eminent redenaars waren bezig om zijn zaak te bepleiten. Mitford.Intransitief Werkwoord:


Definitie

Op te treden als pleitbezorger. (Verouderde) Fuller.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding pleitbezorger. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke pleitbezorger vindt u hieronder:

1.ple
2.plea
3.plea bargaining
4.pleach
5.pleadingly
6.pleasable
7.pleasant
8.pleasantest
9.pleasantly
10.pleasaunce
11.pleased
12.pleasedly
13.pleasedness
14.pleaseman
15.pleaser
16.pleasingness
17.pleasurability
18.pleasurableness
19.pleasurably
20.Pleasuredome
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 279 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding pleitbezorger door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 10 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 4121 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden