"invloed hebben op" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

invloed hebben op

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

affect


Engels Uitspraak:

af•fect


Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Getroffen; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief invloed .; (Latijn) affectus, voltooid deelwoord van afficere te beïnvloeden door actieve agentschap; ad + facere te maken: conferentiedeelnemers (Frans) affectere, (Latijn) affectare, frequentatief van afficere. Zie Feit .


Definitie

1. Om te handelen; om een ​​effect te produceren of te veranderen op. Zoals men de aarde met koude warmte beïnvloeden. Milton. Het klimaat beïnvloed hun gezondheid en geesten. Macaulay.

2. Om invloed of verplaatsen, als de gevoelens of passies; aan te raken. Een beschouwing van de grondgedachte van onze passies lijkt mij zeer noodzakelijk voor iedereen die ze van invloed zou zijn op solide en zuivere principes.

3. Om de liefde; te beschouwen met genegenheid. (Verouderde) Wat Queen Katharine, hij liever gerespecteerd dan aangetast, in plaats vereerd dan hield, haar. Fuller.

4. Als u een voorliefde voor tonen; te willen gebruiken of praktijk; kiezen; vandaar, aan frequente gewoonlijk. Want dat doet hij niet van invloed zijn bedrijf, noch is hij geschikt voor (Shakespeare) niet van invloed op de maatschappij van uw ondergeschikten in rang, noch de rechtbank dat van de grote. Hazlitt.

5. Om te vervreemden of helling. Mannen die ze dachten best getroffen om de godsdienst en de vrijheid van hun land. Milton.

6. Om te streven naar; te streven; te begeren. (Verouderde) Deze trotse man beïnvloedt keizerlijke Dryden.

7. Om de neiging om door affiniteit of dispositie. De druppels van elke vloeistof invloed op een rond getal. Newton.

8. Om een ​​show van te maken; op een voorwendsel om te zetten; te veinzen; aannemen; zoals beïnvloeden onwetendheid. Onzorgvuldig is ze met kunstige zorg, die van invloed lijken onaangetast. Congreve. Gij invloed op mijn manieren. (Shakespeare)

9. Om toe te wijzen; te benoemen. [Rare] Een van de bedienden werd beïnvloed om zijn speciale service. Thackeray.Naamwoord:


Etymologie

(Latijn) affectus.


Definitie

Genegenheid; inclinatie; passie; gevoel; dispositie. (Verouderde) (Shakespeare)Synoniemen:

invloed


opereren


handelen


betreffen


verhuizing


smelten


verzachten


bedwingen


overwinnen


doen alsof


aannemen


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding invloed hebben op. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke invloed hebben op vindt u hieronder:

1.inv
2.invacuate
3.invadable
4.invadopodium
5.invaginate
6.invaginated
7.invaginatie
8.inval
9.invalescence
10.invaletudinary
11.invalidate
12.invalidator
13.invalide
14.invaliderend
15.invalidhood
16.invalidism
17.invaliditeit
18.invalidly
19.invalidness
20.invallen
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 168 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding invloed hebben op door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 20 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 4526 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden