"leeftijd" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

leeftijd

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

age


Engels Uitspraak:

age


Naamwoord:


Etymologie

(Oude Franse) Aage, eage, (Frans) leeftijd, van (Latijnse) aetas door een veronderstelde (Late Latijn) aetaticum. (Latijn) aetas is gecontracteerd uit aevitas, uit aevum leven, leeftijd; verwant aan (Engels) Aye ooit. Verlenen Elk.


Definitie

1. De totale duur van een mens of dierlijke, plantaardige of andere soort; levenslang. Mijne leeftijd is als niets voor u. Psalmen XXXIX. 5.

2. Het gedeelte van de duur van een wezen of iets dat tussen het begin en een bepaald moment; als, wat is de huidige leeftijd van een man, of van de aarde

3. Het laatste deel van het leven; een geavanceerd periode van het leven; anciënniteit; staat van zijn oude. Of fout mijne leeftijd met deze vernedering. (Shakespeare)

4. Een van de stadia van het leven; zo, de leeftijd van de kindertijd, jeugd, enz. (Shakespeare)

5. Volwassen leeftijd; vooral, de tijd van het leven waarop men op volle persoonlijke rechten en capaciteiten; zo, om te komen van de leeftijd; Hij (of zij) is van de leeftijd. Abbott.

Opmerking: In de Verenigde Staten, zowel mannetjes als vrouwtjes zijn oud toen eenentwintig jaar oud.

6. De tijd van het leven waarop een bepaalde macht of vermogen wordt verstaan ​​onvoorwaardelijk geworden; zo, de leeftijd van de toestemming; de leeftijd van discretie. Abbott.

7. Een bepaalde periode in de geschiedenis, als onderscheiden van anderen; zo, de gouden eeuw, de tijd van Pericles. "De geest van de tijd." Prescott. Waarheid, in sommige leeftijd of andere, zal haar getuige te vinden. Milton. Archeologische leeftijden zijn aangewezen als drie: het stenen tijdperk (de vroege en de late steentijd, de zogenaamde paleolithische en neolithische), de bronstijd en de ijzertijd. Tijdens het tijdperk van de mens van de steen wordt verondersteld op werknemers steen voor wapens en werktuigen hebben. Zie Augustus , Brazen, Golden, Heldhaftig, Midden.

8. Een grote periode in de geschiedenis van de Aarde.

Opmerking: De geologische leeftijden zijn als volgt: 1. De Archaean, zoals het tijdstip waarop geen leven en de tijd van de vroegste en meest eenvoudige levensvormen. 2. De leeftijd van ongewervelden, of het Siluur, wanneer het leven op de aardbol bestond kenmerkende van ongewervelde dieren. 3. De leeftijd van Fishes, of het Devoon, toen vissen waren de dominante race. 4. De leeftijd van kolencentrales, of Acrogens, of het Carboon. 5. Het Mesozoïcum of Secondary leeftijd, of de leeftijd van Reptielen, toen reptielen heerste in grote aantallen en van enorme omvang. 6. De Tertiaire tijdperk, of de leeftijd van Zoogdieren, toen de zoogdieren, of viervoeters, overvloedig, en waren de dominante race. 7. Het Kwartair leeftijd, of de leeftijd van de mens, of de moderne tijd. Dana.

9. Een eeuw; de periode van honderd jaar. Fleury ... verontschuldigt zich voor deze vijf eeuwen. Hallam.

10. De mensen die op een bepaalde periode te leven; vandaar, een generatie. "Ages nog niet geboren." Paus. De manier waarop de leeftijd volgt. J. Hoge Newman. Lo! waar het podium, de armen, gedegradeerde stadium, houdt zijn kromgetrokken spiegel om een ​​gapend leeftijd. Celsius Sprague.

11. Een lange tijd. [Colloq.] "Hij maakte enkele minuten een tijdperk." Tennyson. Leeftijd van een getij, de tijd van het ontstaan ​​van een getij in de zuidelijke Stille Oceaan aan zijn aankomst op een bepaalde plaats. - Leeftijd maan, de tijd die is verstreken sinds de laatste vorige conjunctie van de zon en de maan.

Opmerking: leeftijd wordt gebruikt om het eerste deel van vele bestanddelen gevormd; als, agelasting, leeftijd-versiering, leeftijd gedragen, leeftijd verzwakt, eeuwenlange.Intransitief Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Aged; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Aging.


Definitie

Om de leeftijd te groeien; oud te worden; te merken van leeftijd te tonen; als hij vet groeide als hij ouder. Ze leven honderddertig jaar, en nooit leeftijd voor dat alles. Holland. Ik ben ouder worden; dat wil zeggen, ik heb een witachtige, of liever een licht gekleurde, haar hier en daar. Landor.Overgankelijk Werkwoord:


Definitie

Te veroorzaken oud te worden; de kenmerken van leeftijd geven; zo, verdriet leeftijden ons.Synoniemen:

tijd


periode


generatie


datum


tijdperk


tijdperk


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding leeftijd. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 224 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding leeftijd door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 17 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 5032 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden