"doodsangst" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

doodsangst

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

agony


Engels Uitspraak:

ag•o•ny


Naamwoord:


Meervoudsvormen

Kwellingen


Etymologie

(Latijn) agonia, (Grieks) agonie. Zie Agon .Etym: 1. Gewelddadige wedstrijd of streven. De wereld is in beroering door de kwellingen van grote volken. Macaulay. 2. Pijn zo extreem als te kronkelen of verdraaiingen van het lichaam, vergelijkbaar met die in de atletiekwedstrijden in Griekenland veroorzaken; en dus, extreme pijn van de geest of het lichaam; angst; uitbarsting van verdriet; specifiek, het lijden van Christus in de hof van Gethsemane. In zwaren bad Hij te ernstiger. Luk. 44. 3. Paroxysm van vreugde; scherp emotie. Met kreten en kwellingen van wilde verrukking. Paus. 4. De laatste strijd van het leven; doodsstrijd. Syn. - Angst; kwelling; barensweeën; nood; weeën; lijden. - Agony, angst, Pang. Deze woorden komen overeen in het uiten van extreme pijn van het lichaam of geest. Agony duidt acute en blijvende pijn, meestal van het hele systeem. en vaak produceren verdraaiingen. Angst geeft zware druk, en, als lichamelijk lijden, is vaker lokaal (als angst van een wond), dus verschillend van doodsangst. Een steek is een uitbarsting van ondraaglijke pijn. Het is ernstig en van voorbijgaande aard. De kwellingen of knagende wroeging; de angst van een gewonde geweten. "Oh, scherpe krampachtige pijn van pijnlijke trots!" Dryden.


Definitie

[(Latijn) agonia, (Grieks) agonie. Zie Agon .]

1. Gewelddadige wedstrijd of streven. De wereld is in beroering door de kwellingen van grote volken. Macaulay.

2. Pijn zo extreem als te kronkelen of verdraaiingen van het lichaam, vergelijkbaar met die in de atletiekwedstrijden in Griekenland veroorzaken; en dus, extreme pijn van de geest of het lichaam; angst; uitbarsting van verdriet; specifiek, het lijden van Christus in de hof van Gethsemane. In zwaren bad Hij te ernstiger. Luk. 44.

3. Paroxysm van vreugde; scherp emotie. Met kreten en kwellingen van wilde verrukking. Paus.

4. De laatste strijd van het leven; doodsstrijd.Synoniemen:

angst


These words agree in expressing extreme pain of body or mind. Agony denotes acute and permanent pain usually of the whole system. and often producing contortions. Anguish denotes severe pressure and considered as bodily suffering is more commonly local (as anguish of a wound) thus differing from agony. A pang is a paroxysm of excruciating pain. It is severe and transient. The agonies or pangs of remorse; the anguish of a wounded conscience. "Oh sharp convulsive pangs of agonizing pride!" Dryden.


kwelling


barensweeën


nood


knagende


lijden


doodsangst


angst


pijnscheut


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding doodsangst. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 209 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding doodsangst door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 17 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 5302 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden