"lucht" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

lucht

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

air


Engels Uitspraak:

air


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) lucht, MER, (Franse) lucht, (Latijn) AER, van (Grieks) wind. In zin 10 heeft de Franse betekenis van (Italiaanse) aria sfeer, lucht, uit dezelfde Latijnse woord nemen; en in zinnen 11, 12, 13 de Franse betekenis is ofwel van (Latijnse) aria, of als gevolg van verwarring met (Franse) aire, in een oudere betekenis van herkomst, afkomst. Confer A, Debonair, Malaria, Wind.


Definitie

1. De vloeistof die we inademen, en die rond de aarde; de sfeer. Het is onzichtbaar, reukloos, smakeloos, transparant, samendrukbaar, elastisch, en weegbare.

Opmerking: Door de oude filosofen, werd de lucht beschouwd als een element; maar moderne wetenschap heeft aangetoond dat het in wezen een mengsel van zuurstof en stikstof, met een kleine hoeveelheid kooldioxide, de gemiddelde percentages zijn op volumebasis: zuurstof, 20.96 procent .; stikstof, 79,00 procent .; kooldioxide, 0,04 procent. Deze verhoudingen zijn onderworpen aan een zeer geringe variabiliteit. Air bevat ook altijd wat damp van water.

2. Symbolisch: Iets ijl, licht, of vluchtige. "Charm pijn met lucht." (Shakespeare) Hij was nog steeds alle lucht en vuur. Macaulay. [Lucht en vuur zijn de fijnere en snellere elementen in tegenstelling tot de aarde en water.]

3. Een bijzondere toestand van de atmosfeer, zoals opzichten hitte, koude, vocht, enz. Dan wel aan de sensaties; als, een rokerige lucht, een vochtige lucht, de ochtend lucht, enz.

4. Elke aeriform lichaam; een gas; zo werd zuurstof voorheen vitale lucht. (Verouderde)

5. Lucht in beweging; een lichte bries; een zachte wind. Laat lente airs via beven wilgentenen spelen. Paus.

6. Reukstoffen of verontreinigde lucht.

7. Dat wat omringt en invloeden. De scherpe, de gezonde lucht van de armoede. Wordsworth.

8. Uiting in het buitenland; publiciteit; vent. Je gaf het lucht voor mij. Dryden.

9. Intelligence; informatie. (Verouderde) Bacon.

10. (Muziek) (a) Een muzikaal idee, of motief, ritmisch ontwikkeld in opeenvolgende enkelvoudige tonen, om zo een symmetrisch en evenwichtig geheel vormen, die kunnen worden gezongen door een enkele stem aan de strofen van een lied of een lied, of zelfs naar gewone proza, of speelden op een instrument; een melodie; een deuntje; een aria. (B) In geharmoniseerde koren, psalmodie, onderdeel nummers, enz. Het deel dat de melodie of melodie draagt ​​- in de moderne harmonie meestal het bovenste deel - wordt ook wel de lucht.

11. De bijzondere look, uitstraling, en peiling van een persoon; mien; houding; zo, de lucht van een jeugd; een zware lucht; een verheven lucht. "Zijn zeer lucht." (Shakespeare)

12. Eigen personeel verschijning; schijnbare karakter; schijn; wijze; stijl. Het werd gecommuniceerd met de lucht van een geheim. Paus.

12. pl.

Een kunstmatige of getroffen manier; vertoon van trots of ijdelheid; hoogmoed; zo, zo wordt gezegd van een persoon, hij legt op het eerst uitgezonden. Thackeray.

14. (Painting) (a) De afbeelding of reproductie van het effect van atmosferische medium waardoor elk object in de natuur wordt bekeken. Nieuwe Appleton's American Cyclopedia (b) vervoer; houding; actie; beweging; zo, het hoofd van die portret heeft een goede lucht. Fairholt.

15. (Manège) De kunstmatige beweging of vervoer van een paard.

Opmerking: Air veel adjectively gebruikt of als het eerste deel van een samengesteld beëindiging In de meeste gevallen onverschillig kan worden geschreven als een afzonderlijk beperking woord, of als eerste element van het samengestelde woord, met of zonder het koppelteken; zo, lucht blaas, air-blaas, of airbladder; luchtkamer, air-cel, of luchtkamer; luchtpomp, of luchtpomp. Luchtballon. Zie Ballon . - Air bad. (A) Een inrichting voor de toepassing van lucht naar het lichaam. (B) Een inrichting voor het drogen van stoffen in de lucht van de gewenste temperatuur. - Air kasteel. Zie het kasteel in de lucht, onder het kasteel. - Air compressor, een machine voor het comprimeren lucht wordt gebruikt als aandrijfkracht. - Air kruising, een doorgang voor de lucht in een mijn. - Luchtkussen, een luchtdichte kussen die kan worden opgeblazen; ook, een apparaat voor het arresteren van beweging zonder schokken door opgesloten lucht. - Air fontein, een contrivance voor het produceren van een straal water door de kracht van de perslucht. - Air oven, een oven die afhankelijk is van een natuurlijke trek en niet op ontploffing. - Air lijn, een rechte lijn; een bij lijn. Vandaar Air-line,Bijvoeglijk Naamwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Uitgezonden; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Luchten., zie Air , zelfstandig naamwoord, en verlenen A.


Definitie

als, air-lijn weg. - Air lock (. Hydr Engineering), een tussenkamer tussen de buitenlucht en de samengeperste-luchtkamer van een pneumatische caisson. Ridder. - Air-poort (Marine), een schutbord of patrijspoort in een schip aan de lucht toe te laten. - Air lente, een veer in die de elasticiteit van de lucht wordt gebruikt. - Air thermometer, een vorm van thermometer waarbij de contractie en expansie van lucht aan temperatuurschommelingen meten. - Air draden, ragfijne. - Air val, een contrivance voor het afsluiten van vuile lucht of gas uit afvoeren, riolering, enz .; een stankafsluiter. - Air romp, een pijp of schacht voor het uitvoeren van overtreding of verwarmde lucht uit een kamer. - Air klep, een klep aan de toelating of de uitgang van de lucht te regelen; vooral een klep die naar binnen in een stoomketel wordt geopend en laat de lucht in te voeren. - Air weg, een doorgang voor een stroom van lucht; als de lucht weg van een luchtpomp; een lucht manier in een mijn. - In de lucht. (A) Prevalent zonder traceerbare herkomst of autoriteit, zoals geruchten. (B) niet in een vaste of stabiele positie; onrustig. (C) (militaire) ondersteunde en aansprakelijk te worden gedraaid of genomen in de flank; zo, het leger had zijn vleugel in de lucht. - Om lucht te nemen, om te worden onthuld; openbaar worden gemaakt. - Om de lucht te nemen, naar het buitenland te gaan; om te wandelen of rijden uit.Overgankelijk Werkwoord:


Definitie

1. blootstellen aan de lucht voor het koelen, verfrissen, of zuiveren; om te ventileren; zoals een kamer lucht. Het waren goede wijsheid ... dat de gevangenis werden uitgezonden. Spek. Was je maar rijdt weer om jezelf te luchten. (Shakespeare)

2. Om bloot omwille van de openbare kennisgeving; om ostentatief weer te geven; zoals, om de eigen mening te ventileren. Luchten van een besneeuwde hand en zegelring gem. Tennyson.

3. blootstellen aan hitte, ter uitzetting van vocht of van verwarmen; zoals, om de lucht linnen; aan de lucht likeuren.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding lucht. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke lucht vindt u hieronder:

1.Luca
2.lucanthone
3.lucarne
4.Lucas
5.Lucasian
6.lucatumumab
7.Lucca
8.lucchese
9.luce
10.Lucea
11.lucency
12.lucent
13.lucentamycin
14.lucern
15.lucernal
16.lucernaria
17.lucernarian
18.lucernarida
19.luchador
20.Luchsinger
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 229 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding lucht door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 10 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 5653 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden