"toestaan" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

toestaan

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

allow


Engels Uitspraak:

al•low


Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord toegestaan; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief toestaan ​​.; (Oud Engels) alouen, (Oud-Frans) alouer, aloer, aluer, (Frans) allouer, uit (Late Latijn) allocare als bewezen toegeven, te plaatsen, te gebruiken; verward met (Oud-Frans) aloer, van (Latijnse) allaudare te verheerlijken; ad + Laudare te prijzen. Zie Lokale en verlenen toewijzen, Laud.


Definitie

1. Om lof; goed te keuren; vandaar, te sanctioneren. [Obs. of archaïsche] Ye aan de werken uwer vaderen. Luke xi. 48. Wij bevelen zijn pijnen, veroordelen zijn trots, laat zijn leven, goed te keuren zijn geleerdheid. Fuller.

2. Als u wilt; geschikt te zijn of blij met. (Verouderde) Hoe kunt u het model van deze kleren Massinger.

3. Om sanctie; om te investeren; naar Intrust. (Verouderde) Gij zult worden ... toegestaan ​​met absolute macht. (Shakespeare)

4. Om toe te kennen, geef, geef toe, accord, veroorloven, of de opbrengst; te laten een te hebben; zoals, om een ​​dienaar laten zijn vrijheid; een vrije doorgang mogelijk maken; tot één dag voor rust laten. Hij mocht ongeveer £ 300 per jaar. Macaulay.

5. Als u eigenaar of te erkennen; om de betekenis te accepteren; toe te geven; toe te treden tot een oordeel; zoals een recht toe; een claim mogelijk te maken; om de waarheid van een propositie mogelijk te maken. Ik laat, met mevrouw Grundy en de meeste moralisten, die Miss Newcome gedrag ... was zeer verwerpelijk. Thackeray.

6. Om te verlenen (iets) als een aftrek of een toevoeging; vooral te verminderen of af te trekken; zoals een bedrag lekkage toestaan.

7. Om licentie te verlenen; toestaan; om toestemming te verlenen; als, om een ​​zoon ontbreken.Intransitief Werkwoord:


Definitie

Om toe te geven; toe te geven; tot uitkering of bestrijdingsmaatregelen te maken. Het toestaan ​​nog voor de verschillende manieren van het maken ervan. Addison. Toestaan ​​van, toe te staan; toegeven. (Shakespeare)Synoniemen:

toebedelen


See Permit.


toewijzen


schenken


toegeven


toegeven


vergunning


lijden


tolereren


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding toestaan. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 168 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding toestaan door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 17 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 7389 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden