"minnelijk" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

minnelijk

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

amicable


Engels Uitspraak:

am•i•ca•ble


Bijvoeglijk Naamwoord:


Etymologie

(Latijn) amicabilis, van amicus vriend, van Amare om lief te hebben. Zie Amiable .


Definitie

Vriendelijke; uitgaande van, of de uitstalling, vriendelijkheid; naar de wijze van vrienden; gerust; als, een minnelijke regeling, of regeling. Dat wat in deze wedstrijd het meest opmerkelijke was was ... de minnelijke wijze waarop het werd beheerd. Prideoux. Minnelijke actie (wet.), Een actie begonnen en vervolgd door minnelijke toestemming van de partijen, met het oog op het verkrijgen van een beslissing van de rechtbank op sommige kwestie van de wet die betrokken zijn bij het. Bouvier. Burrill. - Bevriende getallen (Wiskunde), twee getallen die elk gelijk aan de som van de hoeveelheden van de andere.Synoniemen:

vriendschappelijk


Neither of these words denotes any great warmth of affection since friendly has by no means the same strength as its noun friendship. It does however imply something of real cordiality; while amicable supposes very little more than that the parties referred to are not disposed to quarrel. Hence we speak of amicable relations between two countries an amicable adjustment of difficulties. "Those who entertain friendly feelings toward each other can live amicably together."


vredelievend


soort


harmonisch


minnelijk


vriendschappelijk


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding minnelijk. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 271 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding minnelijk door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 13 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 8532 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden