"dier" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

dier

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

animal


Engels Uitspraak:

an•i•mal


Naamwoord:


Etymologie

(Latijn), van anima adem, ziel: conferentiedeelnemers (Frans) dier. Zie Animate .


Definitie

1. Een georganiseerde leven begiftigd met gevoel en de kracht van vrijwillige beweging, en ook gekenmerkt door het nemen van zijn voedsel in de lichaamsholten of maag voor de spijsvertering; doordat koolzuur aan lucht en zuurstof die in het proces van de ademhaling; en door het verhogen van in drijfkracht of actieve agressieve kracht met de vooruitgang naar volwassenheid.

2. Een lagere dieren; een bruut of beest, te onderscheiden van de mens; zo, mensen en dieren.Bijvoeglijk Naamwoord:


Etymologie

Confer (Frans) dier.


Definitie

1. Van of met betrekking tot de dieren; zoals dierlijke functies.

2. Met betrekking tot het louter bewuste deel van een schepsel, te onderscheiden van de intellectuele, rationele, of geestelijke deel; als het dier hartstochten of eetlust.

3. Bestaande uit het vlees van de dieren; zoals dierlijk voedsel. Dierlijk magnetisme. Zie Magnetisme en Mesmerisme. - Animal elektriciteit, de elektriciteit ontwikkeld in sommige dieren, zoals de elektrische paling, torpedo, etc. - Animal bloem (dierkunde), een naam gegeven aan bepaalde zeedieren die lijkt op een bloem, zoals elke soort van actinia of zeeanemoon, en andere Anthozoa, hydroids, zeesterren, etc. - dierlijke warmte (Physiology), de warmte die in het lichaam van een levend dier, met behulp waarvan het dier wordt gehouden op bijna een gelijkmatige temperatuur. - Animal geesten. Zie Geest . - Dierenrijk, de hele klas van wezens begiftigd met dierlijk leven. Het omvat verschillende subkingdoms, en onder deze zijn er klassen, Orders, Families, geslachten, soorten en soms intermediaire groeperingen, allen in de reguliere ondergeschiktheid, maar verschillend geregeld door verschillende schrijvers.

Opmerking: De volgende zijn de grote divisies, of subkingdoms, en waarvan de voornaamste soorten onder hen, algemeen erkend in de huidige tijd: -Vertebrata, waaronder Mammalia of Zoogdieren, Aves of Birds, Reptilia, amfibieën, Vissen of Vissen, Marsipobranchiata (Craniota) ; en Leptocardia (Acrania). Tunicata, waaronder Thaliacea en Ascidioidea of ​​Ascidians. Articulata of Annulosa, waaronder Insecta, Myriapoda, Malacapoda, Arachnida, Pycnogonida, Merostomata, Crustacea (overig); en Annelida, Gehyrea (Anarthropoda). Helminthes of Vermes, waaronder Rotifera, Chaetognatha, Nematoidea, Haakwormen, Nemertina, Turbellaria, Trematoda, Cestoidea, Mesozea. Molluscoidea, waaronder Brachiopoda en Bryozoa. Mollusca, waaronder Cephalopoda, Gastropoda, Pteropoda, Scaphopoda, Lamellibranchiata of Acephala. Echinodermata, waaronder Holothurioidea, Echinoidea, Asterioidea, Ophiuroidea en Crinoidea. Coelenterata, waaronder Anthozoa of poliepen, Ctenophora en Hydrozoa of Acalephs. Spongiozoa of Porifera, met inbegrip van de sponzen. Protozoa, waaronder Infusoria en Rhizopoda. Voor definities, zie deze namen in de woordenlijst.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding dier. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 145 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding dier door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 8 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 10371 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden