"schort" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

schort

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

apron


Engels Uitspraak:

a•pron


Piemel:

(4)

Etymologie

(Oud Engels) napron, (Oud-Frans) naperon, (Frans) napperon, verkleinwoord van (Oude Franse) nek, (Frans) nappe, doek, tafelkleed, (Late Latijn) napa, van (Latijnse) Mappa, servet, tafel servet . Zie Kaart .


Definitie

1. Een artikel van kleding, stof, leer of andere spullen, gedragen op het voorste deel van het lichaam, om de kleren schoon te houden, om hen te verdedigen tegen letsel, of als een bekleding. Het is algemeen gebonden aan de taille snaren.

2. Iets wat door zijn vorm of het gebruik suggereert een schort; als, (a) De dikke huid die de buik van een gans of eend. [Provinciale Engeland] Halliwell. (B) Een stuk leer, of ander materiaal, te verdelen voordat een persoon rijden op een externe zetel van een voertuig, om hem te verdedigen tegen de regen, sneeuw, of stof; een laars. "Het weer dat het te warm voor het platform." Hughes. (C, Artillerie) Een loden plaat die de opening van een kanon dekt. (D, Scheepsbouw) Een stuk gesneden hout, net boven het voorste einde van de kiel. Totten. (E) Een platform, of vloeren van de plank, bij de ingang van een dok, waartegen het dok poorten gesloten zijn. (F) Een vloer van de plank voordat een dam om het water leiden tot een geleidelijke afdaling maken. (G, Mechanic) Het stuk dat het snijgereedschap van een schaafmachine houdt. (H, Loodgieter) Een strook van lood die het infuus van een muur leidt naar een goot; een knipperende. (I, zoölogie) De ingevouwen buik van een krab.Revisions by:

(4)piemel op Apr 26, 2016

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding schort. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 153 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding schort door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 5 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 14122 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden