"koningswater" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

koningswater

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Latijnse aqua regia, koninklijk water, zo genoemd omdat het een van de weinige oplosmiddelen kan oplossen edelmetalen.


Synoniemen:

aqua regis nitro-zoutzuur


Naamwoord:

aqua regia (uncountable) (afkorting AR) (verouderd, anorganische chemie) Een mengsel van drie delen geconcentreerd zoutzuur enerzijds geconcentreerd salpeterzuur. 2005 DJ Krus, Elementen van Propositierekenen Overweeg een ander voorbeeld. 'Als goud wordt geplaatst in koningswater dan het oplost.' Koningswater is een mengsel van salpeterzuur en zoutzuur dat goud of platina oplost. Observatie van goud oplossen in koningswater (argument 1 1) leent geloof aan de bovenstaande voorwaardelijke verklaring. Niet plaatsen van het goud in koningswater en goud niet oplossen (argument 0 0) niet de waarheid-waarde van deze voorwaardelijke weerleggen.


Referentie:

aqua regia

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding koningswater. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 223 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding koningswater door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 3 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 14197 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden