"kunst" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

kunst

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

art


Engels Uitspraak:

art


Naamwoord:


Etymologie

(Frans) kunst, (Latijn) ars, artis, origineel, vaardigheid in deelname of montage; Waarschijnlijk verwant aan (Engels) arm, aristocraat, artikel.


Definitie

Art.

De tweede persoon enkelvoud, indicatieve modus, tegenwoordige tijd, van de inhoudelijke werkwoord zijn; maar gevormd na de analogie van het meervoud zijn, met het beëindigen van -t, zoals in zult gij, verwelken, origineel een einde van de tweede persoon zingen.Verleden Tijd:


Definitie

Confer Be. Nu alleen gebruikt in een plechtige of poëtische stijl.Naamwoord:


Definitie

1. De inzet van middelen om een ​​aantal gewenste doel te bereiken; de aanpassing van de dingen in de natuurlijke wereld om het gebruik van het leven; de toepassing van kennis of macht om praktische doeleinden. Gezegend met elke genade van de natuur en van de kunst. Paus.

2. Een systeem van regels dienen om de prestaties van bepaalde acties te vergemakkelijken; een systeem van principes en regels voor het bereiken van een gewenste einde; methode van het doen ook een speciale werk; - Vaak contradistinguished van wetenschap of speculatieve principes; zo, de kunst van het gebouw of graveren; de kunst van het oorlog; de kunst van het navigeren. Wetenschap wordt gesystematiseerd kennis ... Kunst is kennis gemaakt efficiënt door vaardigheid. J. (Frans) Genung.

3. De systematische toepassing van kennis of vaardigheid in het uitvoeren van een gewenst resultaat. Ook kan een beroep of bedrijf die dergelijke kennis of vaardigheid. De vissers kunnen hun kunst niet in dienst met zoveel succes in zo onrustige zee. Addison.

4. De toepassing van de vaardigheid om de productie van de prachtige door imitatie of ontwerp, of een bezigheid waarbij vaardigheid wordt zo toegepast, zoals in de schilderkunst en beeldhouwkunst; een van de beeldende kunst; zo, verkiest hij de kunst aan de literatuur.

5. pl.

Die takken van wetenschap die worden onderwezen in de academische opleiding van de hogescholen; als, Master of Arts. In onverschrokken jeugd verleiden we de hoogten van de kunsten. Paus. Vier jaar doorgebracht in de kunsten (zoals ze genoemd worden in de hogescholen) is, misschien, het leggen te bewerkelijk een stichting. Goldsmith.

6. Leren; bestuderen; toegepaste kennis, wetenschap, of letters. [Archaïsche] Dus grote kunst is, zo smal menselijk vernuft. Paus.

7. Vaardigheid, behendigheid, of de kracht van het uitvoeren van bepaalde acties, asquired door ervaring, studie, of observatie; Knack; een, een man heeft de kunst van het beheren van zijn bedrijf aan voordeel.

8. Bekwame plannen; apparaat. Ze gebruikt elke kunst te kalmeren ... de ontevreden krijgers. Macaulay.

9. Cunning; kunstgreep; ambacht. Mevrouw, ik zweer dat ik geen kunst te gebruiken op alle. (Shakespeare) Dieren oefenen kunst als in tegenstelling tot hun superieuren in kracht. Crabb.

10 10

Om zwarte kunst; magie. (Verouderde, Shakespeare) Kunst en deel (Schots recht), aandeel of bezorgdheid van medeplichtigheid aan een strafbaar in het plegen van een misdrijf, hetzij door advies of door hulp bij de uitvoering; medeplichtigheid.

Opmerking: De kunsten zijn onderverdeeld in verschillende klassen. De nuttige, mechanische of industriële kunsten zijn die waarin de handen en het lichaam zijn betrokken dan de geest; zoals in het maken van kleding en gebruiksvoorwerpen. Dit zijn zogenaamde transacties. De beeldende kunst zijn die welke in de eerste plaats te maken hebben met de verbeelding smaak, en worden toegepast op de productie van wat mooi is. Ze zijn voorzien van poëzie, muziek, schilderkunst, grafiek, beeldhouwen, en architectuur; maar de term wordt vaak beperkt tot schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur. De vrije kunsten (artes liberales, de hogere kunsten, die, onder de Romeinen, maar vrijen mochten nastreven) waren, in de Middeleeuwen, deze zeven takken van wetenschap, - grammatica, logica, retorica, rekenkunde, meetkunde, muziek en astronomie. In de moderne tijd de vrije kunsten zijn de wetenschappen, filosofie, geschiedenis, enz. Die het verloop van academische of collegiale onderwijs componeren. Vandaar graden in de kunsten; Master en Bachelor of Arts. In Amerika, moeten literatuur en de elegante kunst opgroeien zij aan zij met de grovere planten van dagelijkse noodzaak. Irving.Synoniemen:

wetenschap


See Science.


literatuur


geschiktheid


gereedheid


bekwaamheid


behendigheid


behendigheid


vernuft


beroep


bedrijf


handel


het roepen


sluw


kunstgreep


dubbelhartigheid


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding kunst. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 204 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding kunst door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 26 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 15765 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden