"bij" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

bij

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

at


Engels Uitspraak:

at


Voorzetsel:


Etymologie

(Angelsaksische) aet; verwant aan (Oudhoogduitse) az, (Gothic), (Oud-Saksische), & (IJslandse) op, (Zweedse) AT, (Deens) & (Latijn) ad.


Definitie

In de eerste plaats, dit woord drukt de relaties van de aanwezigheid, nabijheid in plaats of tijd, of richting naar; als, op het negende uur; bij het huis; te streven naar een merk. Het is minder duidelijk dan in of op; in het huis kan in of nabij het huis. Van deze originele import zijn afgeleid alle verschillende toepassingen van op. Het drukt: -

1. Een verhouding van nabijheid tot of aanwezigheid in of op iets; zoals bij de deur; bij uw winkel; thuis; op school; bij de hand; op zee en op het land.

2. De relatie van enkele staat of conditie; als, in oorlog; in vrede; op hun gemak; tot uw dienst; in gebreke is gebleven; in vrijheid; op risico; in het nadeel.

3. De relatie van een paar werk of actie; bezig met; als, bij graveren; in de veehouderij; in het spel; op het werk; bij vlees (eten); behalve bij woordspelingen.

4. De relatie van een punt of positie in een reeks, of van de graad, snelheid, of de waarde; zo, met de thermometer op 80º; goederen verkocht tegen een goedkope prijs; een land geschat op 10.000 vierkante mijl; het leven is kort op de langste.

5. De relaties van tijd, leeftijd, of orde; zo, om tien uur; in eenentwintig; onmiddelijk; als eerste.

6. De relaties van de bron, gelegenheid, reden, gevolg of effect; als, bij het zien; op dit nieuws; vrolijk op alles; bij deze verklaring; op zijn bevel; aan de vraag, vereisen, ontvangen, verdienen, verduren op je handen.

7. Relatie van richting naar een object of het einde; als, naar kijken; te wijzen op één; te streven naar een merk; te gooien, staking, schieten, knipoog, bespotten, lachen om het even wie. Helemaal niet, thuis, op het grote, Eindelijk, Eindelijk, Op een keer, enz. Zie All , Home, grote, Last (frase en syn.), Lengte, Eenmaal, enz. - Op het, druk of actief bezig . - Tenminste. Zie Minste en echter. - Op één. Zie Op één, in de woordenlijst.Synoniemen:

in


When reference to the interior of any place is made prominent in is used. It is used before the names of countries and cities (especially large cities); as we live in America in New York in the South. At is commonly employed before names of houses institutions villages and small places; as Milton was educated at Christ-H-s College; money taken in at the Customhouse; I saw him at the jeweler-H-s; we live at Beachville. At may be used before the name of a city when it is regarded as a mere point of locality. "An English king was crowned at Paris." Macaulay. "Jean Jacques Rousseau was born at Geneva June 28 1712." J. Morley. In regard to time we say at the hour on the day in the year; as at 9 o-H-clock on the morning of July 5th in the year 1775.


bij


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding bij. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 197 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding bij door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 9 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 17284 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden