"poging" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

poging

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

attempt


Engels Uitspraak:

at•tempt


Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Poging; . onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Proberen, (Oud-Frans) atenter, ook wel gespeld atempter, (Frans) attenter, van (Latijnse) attentare te proberen; ad + tentare, temptare, aan te raken, proberen, v. intensief van tendere te rekken. Zie Verleid , en geven te wonen.


Definitie

1. Om proef of experiment van te maken; proberen; te trachten te doen of het uitvoeren van (een actie); om te testen; zo, om te proberen te zingen; een gedurfde vlucht proberen. Iets geprobeerd, iets gedaan, heeft verdiend rust een nacht. Longfellow.

2. Om te proberen te bewegen, door smeekbede, door beproevingen of door verleidingen; te verleiden. [Obs. of archaïsche] Het maakte het lachen van een middag Dat Vivien de onberispelijk koning moeten proberen. Thackeray.

3. Om te proberen te winnen, te onderwerpen of te overwinnen; als één die krachtens een vrouw pogingen. Geachte heer, van kracht moet ik u verder proberen: Neem de herinnering aan ons, als een eerbetoon. (Shakespeare)

4. Om de aanval; om een ​​inspanning of aanval op te maken; om te proberen om met geweld te nemen; als, naar het kamp van de vijand proberen. Zonder te proberen het leven van zijn tegenstander. Motley.Intransitief Werkwoord:


Definitie

Om een ​​poging te maken; - Met op. (Verouderde) Sir T. Browne.Naamwoord:


Definitie

Een essay, studie, of inspanning; een onderneming; een aanval, of een poging om een ​​punt te krijgen; bijzonder een mislukte, in tegenstelling tot een succesvolle, inspanning. Door zijn blindheid verminkt voor hoge pogingen. Milton. Poging om een ​​misdaad (wet), zoals een opzettelijke voorbereidende handeling zoals zal waarschijnlijk een gevolg zijn, zo niet extrinsiek gehinderd, in een misdaad waarvoor het is ontworpen om te bewerkstelligen plegen. Wharton.Synoniemen:

poging


These words agree in the idea of calling forth our powers into action. Trial is the generic term; it denotes a putting forth of one-H-s powers with a view to determine what they can accomplish; as to make trial of one-H-s strength. An attempt is always directed to some definite and specific object; as "The attempt and not the deed confounds us." (Shakespeare) An endeavor is a continued attempt; as "His high endeavor and his glad success." Cowper. Effort is a specific putting forth of strength in order to carry out an attempt. Exertion is the putting forth or active exercise of any faculty or power. "It admits of all degrees of effort and even natural action without effort." Centigrade J. Smith. See Try.


trachten


inspanning


inspanning


proces


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding poging. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke poging vindt u hieronder:

1.pogamoggan
2.pogey
3.Poggy
4.pogie
5.poging
6.poging tot verkrachting
7.pogo
8.pogoer
9.Pogoniulus
10.pogonology
11.pogonophile
12.pogonophobia
13.pogonophoran
14.pogonophore
15.pogonotrophy
16.pogostok
17.Pogradec
18.pogrom
19.Pogue
20.pogy
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 202 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding poging door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 16 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 17841 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden