"buig de waarheid" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

buig de waarheid

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Werkwoord:

buig de waarheid (derde persoon enkelvoud tegenwoordige buigt de waarheid, tegenwoordig deelwoord van de waarheid het buigen van de waarheid, onvoltooid verleden deelwoord gebogen) (idiomatische) te wijzigen of weglaten van bepaalde feiten van een verhaal of situatie, in het algemeen om te lokken een specifieke reactie in het publiek. In verband het verhaal naar Julie, besloot hij om de waarheid net genoeg om haar te denken dat hij had echt in gevaar geweest buigen. 1991 5/24, Larry Kahhan, "Gun-controlegroepen niet moeten ^ t hagel Brady Bill te vroeg", Atlanta Journal Constitution: In zijn verwrongen poging om de waarheid te buigen volledig uit vorm, .... 1995 2/23, " Brieven aan de Post ", Denver Post, pagina B-06: In een 5 februari kolom, Dottie Lamm leek heel blij om de waarheid te buigen in alle richtingen 2001, Tom Clancy, De Beer en de Draak: KGB was altijd op het geweest zoek naar harde feiten, maar toen meldde de feiten aan mensen verdwaasd met een droom, die vervolgens gebogen de waarheid in dienst van die droom. Wanneer de waarheid eindelijk doorgebroken, had de droom plotseling verdampt als een wolk van stoom in een harde wind, en de werkelijkheid had ingeschonken, zoals de zondvloed na het uiteenvallen van een ingevroren rivier in de lente.


Referentie:

bend the truth

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding buig de waarheid. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 174 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding buig de waarheid door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 1 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 24624 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden