"fluiten" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

fluiten

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Wanneer idiomatisch gebruikt, waarschijnlijk een toespeling op een politieagent blazen zijn of haar fluitje op het observeren van een overtreding van de wet.


Synoniemen:

(Informatie openbaar maken): tattle, vertel op


Werkwoord:

om het fluitje te blazen (derde persoon enkelvoud tegenwoordige fluit, tegenwoordig deelwoord het fluitje te blazen, onvoltooid verleden blies de fluit, voltooid deelwoord geblazen het fluitje) (idiomatische, meestal met "on") om informatie te verstrekken aan het publiek of aan bevoegde autoriteiten met betrekking tot de illegale of sociaal schadelijke acties van een persoon of groep, in het bijzonder een bedrijf of overheidsinstelling. In sommige rechtsgebieden is het verboden om een ​​persoon te vuren voor het blazen van het fluitje op een werkgever. (Teamsporten) Om een ​​snerpend geluid welke actie van een scheidsrechter of het einde van een spel signaleert maken.


Referentie:

blow the whistle

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding fluiten. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 167 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding fluiten door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 3 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 29064 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden