"potig" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

potig

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

burly


Engels Uitspraak:

bur•ly


Bijvoeglijk Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) burlich sterk, uitstekend; misschien originele pasvorm voor prieel van een dame, dus knap, mannelijk, stout. Confer Bower.


Definitie

1. Het hebben van een grote, sterke, of grove lichaam; stout; wellustige; - Nu gebruikt hoofdzakelijk van de mens, maar voorheen van dieren, in de zin van de statige en mooie, en van levenloze dingen, die groot en omvangrijk waren. "Burly zakken." Drayton. In zijn laatste dagen, met overliberal dieet, [hij] enigszins corpulente en potige. Sir T. Meer. Potige en groot, en leergierig zijn gemak. Cowper.

2. Grof en ruw; onstuimig. Het was de redenaar eigen stoere manier van onzin. Cowley.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding potig. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 49 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding potig door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 5 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 34523 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden