"zich dragen" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

zich dragen

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Werkwoord:

zich dragen (derde persoon enkelvoud tegenwoordige draagt ​​zichzelf, onvoltooid deelwoord dragen zichzelf, onvoltooid verleden deelwoord gedragen zichzelf) (idiomatische) te bewegen, vooral de nadruk op de wijze waarop men beweegt. 1877, Anthony Trollope, De Amerikaanse senator, ch. 8: Ze was mager, maar altijd gedragen zich kaarsrecht, en zou zelfs nooit achterover te leunen in haar stoel. 1915, E. Phillips Oppenheim, Mr. Grex van Monte Carlo, ch. 22: Hij werd zelf uitvoeren met minder dan zijn gebruikelijke stoep. (Idiomatische) Om te gedragen, met name met betrekking tot de manier waarop iemands spraak, lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, en verzorgingsproducten brengen iemands mening over zichzelf. 1726, Daniel Defoe, The Complete Engels Middenstander, ch. 21: et al die tijd zijn ze de handelaars de vrouwen, zij trachten het onderscheid van hun ingebeelde karakter behouden; dragen zichzelf alsof ze dachten dat ze waren nog steeds boven hun station. 1895, John Kendrick Bangs, Mr. Bonaparte van Corsica, ch. 11: "Heb ik mezelf niet goed te dragen in het uur van de nederlaag?" "Je doet, Majesteit." "Ben ik bleek, Le B-?" "Nee - nee -. Oh, nee, helemaal niet, Sire" "Vertel me de waarheid, Le B-. We moeten niet toestaan ​​dat de vijand ons vinden gebroken wanneer ze aankomen. Hoe zie ik eruit? Weg ermee." 1921, Margaret Pedler, The Splendid Folly, ch. 5: hij droeg zichzelf met een tikje van hauteur-een air van afstandelijkheid, als het ware.


Referentie:

carry oneself

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding zich dragen. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 122 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding zich dragen door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 1 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 38652 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden