"uitdaging" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

uitdaging

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

challenge


Engels Uitspraak:

chal•lenge


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) chalenge van claim, aanklacht, uitdaging, (Oud-Frans) chalenge, Chalonge, van claim, aanklacht, wedstrijd, van (Latijnse) Calumnia valse beschuldiging, chicanes. Zie laster .


Definitie

1. Een uitnodiging om deel te nemen aan een wedstrijd of controverse van welke aard dan ook; een verzet; in het bijzonder, een dagvaarding voor een duel te vechten; Ook, de brief of boodschap overbrengen van de dagvaarding. Een uitdaging voor controverse. Goldsmith.

2. De handeling van een wachtpost in het stoppen van iemand die op zijn post verschijnt, en veeleisende het ondertekenen.

3. Een vordering of eis. (Verouderde) Er mag geen uitdaging van superioriteit zijn. Collier.

4. (Jacht) De opening en huilen van honden op het eerste vinden de geur van hun spel.

5. (wet) Een uitzondering op een jurylid of aan een lid van de krijgsraad, in combinatie met een eis dat hij incompetent handelen dient te worden gehouden; de vordering van een partij die een bepaalde persoon of personen die niet houdt zitting in het proces tegen hem of zijn zaak. Blackstone

6. Een uitzondering op een persoon als niet wettelijk Qualifed te stemmen. De uitdaging moet worden gemaakt wanneer de stemming wordt aangeboden. [Verenigde Staten] Challenge aan de array (Law), een uitzondering op de gehele paneel. - Challenge om de gunst, de ontleend een bijzondere aanleiding, de toereikendheid van die moet worden overgelaten aan degenen wier plicht en kantoor is om te beslissen over het. - Challenge naar de stembus, een uitzondering gemaakt voor één of meer van de individuele juryleden teruggekeerd. - Dwingende uitdaging, een voorrecht soms toegestaan ​​om verdachten, zich tegen een bepaald aantal juryleden (door de wet in verschillende staten vast) zonder opgaaf van reden. - Voornaamste uitdaging, dat wat de wet toestaat voldoende te zijn wanneer gevonden om waar te zijn.Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Uitgedaagd; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Uitdagende., (Oud Engels) chalengen te beschuldigen, claim, (Oud-Frans) chalengier, chalongier, conclusie, beschuldigen, geschil, van (Latijnse) calumniar aan te vallen met valse beschuldigingen. Zie Challenge , zelfstandig naamwoord, en verlenen belasteren.


Definitie

1. Om te bellen naar een wedstrijd van welke aard dan ook; te bellen om te beantwoorden; te trotseren. Ik daag elke man om de pretentie om de macht te maken door rechts van het vaderschap. Locke.

2. Om te bellen, uit te nodigen, of oproepen te beantwoorden voor een strafbaar feit door persoonlijke strijd. Door deze daag ik hem enkel gevecht. (Shakespeare)

3. Om als gevolg beweren; te eisen als een recht. Daag betere voorwaarden. Addison.

4. Om afkeuring; beschuldigen. (Verouderde) Hij klaagde over de keizers ... en daagde hen voor dat hij geen grotere omzet ... van hen had. Holland.

5. (militaire) op de vraag of de vraag van de Medeondertekenen uit (iemand die probeert de lijnen passeren); zo, de schildwacht uitgedaagd ons, met "Wie komt er"

6. Om uitzondering nemen om; vraag; zoals, om de juistheid van een verklaring of van een offerte uit te dagen.

7. (wet) Om bezwaar te maken of neem uitzondering op, als een jurylid, of lid van een rechtbank.

8. Om bezwaar te maken tegen de ontvangst van de stemming van, zoals op grond dat de persoon niet Qualifed als kiezer. [Verenigde Staten] Om uit te dagen om de array, gunst, polls. Zie onder Challenge, zelfstandig naamwoordIntransitief Werkwoord:


Definitie

Een recht te doen gelden; om een ​​plek te claimen. Waar de natuur doet met verdienste uitdaging. (Shakespeare)Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding uitdaging. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 221 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding uitdaging door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 10 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 41302 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden