"juichen" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

juichen

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

cheer


Engels Uitspraak:

cheer


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) chere gezicht, welkom, juichen, (Oud-Frans) Chiere, (Frans) Chère, uit (Late Latijn) cara gezicht, (Grieks), (Latijn) cerebrum hersenen, Duits Hirn, en (Engels) schedel.


Definitie

1. Het gezicht; het gelaat of haar expressie. (Verouderde) "zweet uws juichen." Wyclif.

2. Gevoel; geest; gemoedstoestand of het hart. Goede moed. Matthew ix. 2. De ouders ... vluchtten weg met zware juichen. Holland.

3. vroolijkheid; vrolijkheid; vrolijkheid; animatie. Ik heb niet dat enthousiasme van de geest, noch juichen van de geest, dat ik placht te hebben. (Shakespeare)

1. Dat wat goede geesten of vrolijkheid bevordert; bepalingen voorbereid voor een feest; entertainment; als, een tafel vol met goede moed.

5. Een schreeuw, hoera, of acclamatie, uiting van vreugde enthousiasme, applaus, gunst, enz.Onthaal haar, donderend gejuich van de straat. Tennyson. Whzt Nu juichen doe je vergaan Wat is er, dat is juichenOvergankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Aangemoedigd; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief gejuich.


Definitie

1. Om te veroorzaken om zich te verheugen; te verblijden; om vrolijk te maken; - Vaak met boven. Cowpe.

2. Om het leven, moed, animatie, of hoop, in bezielen; te bezielen; om troost of comfort. De trotse hij getemd, de berouwvolle hij juichte. Dryden.

3. Om te begroeten of juichen met gejuich; om aan te sporen door gejuich; zoals, om honden in een achtervolging op te vrolijken. Om het schip op te vrolijken, om een ​​passerend schip begroeten door gejuich van zeilers gestationeerd in het want.Intransitief Werkwoord:


Definitie

1. Om vrolijk te groeien; om monter of vreugdevolle geworden; - Meestal met boven. Bij het zien van u mijn sombere ziel gejuich op. A. Philips.

2. Om in een staat of humeur van de geest. (Verouderde) Hoe cheer'st gij, Jessica (Shakespeare)

3. Om een ​​schreeuw of kreten van applaus, triomf, enz. En zelfs de gelederen van Tusculum uiten Kon schrikken voorvader op te vrolijken. Macaulay.Synoniemen:

verblijden


aanmoedigen


bezielen


comfort


console


verlevendigen


verversen


opvrolijken


verlevendigen


applaudisseren


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding juichen. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 223 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding juichen door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 21 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 42170 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden