"coccid" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

coccid

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Synoniemen:

(Elke soort van superfamilie Coccoidea): schaal insect


Naamwoord:

coccid (meervoud coccids) een van zeer vele schildluizen (inclusief wolluizen) van de superfamilie Coccoidea; vooral een insect van de familie Coccidae. 1902, Publicatieblad van de Royal Horticultural Society, Volume 26, pagina 746, Deze groep van ondergrondse coccids behoren tot de twee geslachten Dactylopius en Ripersia. De eerste bevat de typische wolluis, die acht gerichte antennes bezitten, terwijl de typische Ripersia bezitten maar zes gewrichten. 1974, Walter A. Nelson-Rees, Een studie van seks Het vooraf vastleggen in de wolluis Citruswolluis (Risso), Reproductie & Aging pagina 67, Balachowsky ('42 en '48) verdeelde de coccids in drie secties en vervolgens Jancke ('55 ) en Theron ('58) overeengekomen met Balachowsky in de plaatsing van deze secties in de twee evolutionaire series. 2004 BV David, TN Ananthakrishnan, De CPA Onderzoek: Tekst, problemen en oplossingen, 2nd Edition, pagina 703, De bi-voltine chalcid parasieten van coccids in hun eerste generatie parasiteren de jonge vormen van coccids, die gedood. De parasieten van de tweede generatie de aanval van de oudere vormen van zijn gastheer en de volwassen vrouwtjes van de coccid leggen sommige of alle eieren voordat ze overwonnen door de parasiet.


Referentie:

coccid

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding coccid. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 117 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding coccid door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 47416 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden