"koude vis" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

koude vis

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Eerst gebruikt door Shakespeare in The Winter's Tale.


Synoniemen:

een spelbederver


Naamwoord:

koude vis (meervoud koude vis of koude vissen) (idiomatische) Een harteloos persoon; een persoon ontbreekt empathie en emotie. 1610, William Shakespeare, The Winter's Tale, act 4, sc. 4: t was dacht dat ze was een vrouw en werd omgezet in een koude vis voor ze zou niet ruilen vlees met een die van haar hield. 1993, Lisanne Norman, Turning Point: Hij zou niet hebben gedacht haar zo'n koude vis. Jammer. Toch was er genoeg tijd. Misschien als ze gewend aan zijn bedrijf zou ze een beetje ontdooien. 2003, Robert Wilson, The Blind Man van Sevilla, ISBN 9780156028806, p. 13: Je bent een koude vis. Je hebt geen hart. (Jargon) een seksuele partner die, tijdens de paring, ontbeert daadkracht of emotionele wederkerigheid.


Referentie:

cold fish

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding koude vis. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 40 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding koude vis door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 3 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 48261 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden