"jonkvrouw" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

jonkvrouw

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

damsel


Engels Uitspraak:

dam•sel


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) jonkvrouw, damesel, damisel, juffer, uit (Oude Franse) damoisele, damisele, gentlewoman, (Frans) demoiselle jongedame; verlenen (Oude Franse) damoisel jonge edelman, (Frans) Damoiseau; uit (Late Latijn) domicella, dominicella, vrouwelijk, domicellus, dominicellus, mannelijk, verkleinwoord van (Latijnse) domina, Dominus. Zie Dame , en geven Demoiselle, Doncella.


Definitie

1. Een jong persoon, mannelijk of vrouwelijk, van adellijke of zachte extractie; als dochtertje Pepin; Jonkvrouw Richard, prins van Wales. (Verouderde)

2. Een jonge ongetrouwde vrouw; een gerl; een meisje. Met haar trein van jonkvrouwen was verdwenen ze, In wandelingen schaduwrijke de verzengende hitte te shum. Dryden. Soms een troep jonkvrouwen blij, ... Goes door naar torende Cameleot. Tennyson.

3. (frezen) In een bijlage bij een molensteen spindel voor het schudden van de HoppeOns helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding jonkvrouw. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke jonkvrouw vindt u hieronder:

1.Jon
2.Jona
3.jonah
4.Jonah krab
5.Jonas
6.Jonathan
7.Jonathon
8.jones
9.jonesian
10.Jonesian
11.jonesite
12.Jonesy
13.jong
14.jong bloed
15.jong van hart
16.jong volwassen
17.jonge arend
18.jonge één
19.jonge boom
20.jonge ezel
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 503 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding jonkvrouw door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 5 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 59905 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden