"zich verwaardigen" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

zich verwaardigen

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

deign


Engels Uitspraak:

deign


Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord verwaardigd; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief deigning. ; (Oud Engels) deinen, deignen, (Oud-Frans) degner, deigner, daigner, (Frans) daigner, van (Latijnse) dignari te achten waardig, verwaardigen, uit dignus waardig; verwant aan decere passend zijn. Zie Decent , en geven Dainty, Waardigheid, Condign, Minachting.


Definitie

[Onvolmaakte & voltooid deelwoord verwaardigd; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief deigning.]

1. Om achting waardig; te waard kennisgeving te overwegen; - In tegenstelling tot minachting. (Verouderde) Ik vrees dat mijn Julia zou niet mijn lijnen verwaardigen. (Shakespeare)

2. Om verwaardigen om te geven of te schenken; bukken in te richten; naar vouchsafe; toelaten; te verlenen. Ook zouden we verwaardigen hem begrafenis van zijn mannen. (Shakespeare)Intransitief Werkwoord:


Definitie

Om waardig te denken; naar vouchsafe; verwaardigen; - Gevolgd door een infinitief. O verwaardigen om ons verlaten zetels te bezoeken. Paus. Nog niet Heer Cranstone verwaardigd ze te begroeten. Sir (Welsh) Scott. Ronde draaide hij, als niet deigning Die laffe gelederen te zien. Macaulay.

Opmerking: In het begin van Engels verwaardigen werd vaak onpersoonlijk gebruikt. Hem deyneth zijn voet niet op te zetten aan de grond. Chaucer.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding zich verwaardigen. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 177 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding zich verwaardigen door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 7 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 62568 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden