"diamant" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

diamant

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

diamond


Engels Uitspraak:

di•a•mond


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) diamaund, diamaunt, (Frans) diamant, bedorven, van (Latijnse) adamas, de hardste ijzer, staal, diamant, (Grieks) Adamant, Tame.


Definitie

1. Een edelsteen of juweel blinken in glans en mooie spel van prismatische kleuren, en opmerkelijk voor extreme hardheid.

Opmerking: De diamant is inheems koolstof in isometrisch kristallen, vaak octaëders met afgeronde hoeken. Het is meestal kleurloos, maar sommige zijn geel, groen, blauw en zelfs zwart. Het is de hardste stof bekend. De diamant als in de natuur (een ruwe diamant) wordt gesneden, voor gebruik in sieraden, in verschillende vormen met verschillende reflecterende vlakken of facetten, waardoor de glans sterk wordt verhoogd. Zie Brilliant , Rose. Diamanten worden gezegd van de eerste water te zijn als zeer transparant, en van de tweede of derde water als de transparantie afneemt.

2. Een geometrische figuur, bestaande uit vier gelijke rechte lijnen en met twee binnenhoeken scherpe en twee stompe; een ruit; een zuigtablet.

3. Een van een pak speelkaarten, gestempeld met de figuur van een diamant.

4. (Architecture) een puntig uitsteeksel, als een vierzijdige piramide, ter ornament in lijnen of groepen.

5. (Honkbal) Het infield; de vierkante ruimte, 90 meter op een kant, met de bases op zijn hoeken.

6. (Printing) De kleinste vorm van het type in het Engels drukken, behalve dat de naam briljant, die zelden wordt gezien.

Let op: Deze lijn wordt gedrukt in het type genaamd Diamond. Zwarte diamant, kolen; (Mineralogie) Zie Carbonado . - Bristol diamant. Zie Bristol steen, onder Bristol. - Diamond kever (dierkunde), een grote Zuid-Amerikaanse snuitkever (Entimus imperialis), opmerkelijk voor zijn prachtige glans en kleuren, als gevolg van minuut briljante schalen. - Diamond vogel (dierkunde), een kleine Australische vogel (Pardalotus punctatus, familie Ampelidae.). Het is zwart, met witte vlekken. - Diamond boren (Engineering), een staaf of buis waarvan het einde is bezet met zwarte diamanten; - Gebruikt voor het perforeren harde stoffen, met name voor het boren in gesteente. - Diamond vink (dierkunde), een kleine Australische mus, vaak gehouden in een kooi. De zijkanten zijn zwart, met opvallende witte vlekken, en de romp is helder karmijnrood. - Diamant groef (Iron Working), een groef van V-sectie in een rol. - Diamond mortel (Chemie), een kleine stalen mortel gebruikt voor het verpulveren van harde stoffen. - Diamond-point tool, een snijgereedschap, waarvan punt is ruitvormig. - Diamond slang (dierkunde), een onschadelijke slang van Australië (Morelia Spilotes); het tapijt slang. - Glaszetter's diamant, een kleine diamant in functie van een glaszetter's, voor het snijden van glas.Bijvoeglijk Naamwoord:


Definitie

Die lijkt op een diamant; vervaardigd van of overvloedig in, diamanten; als een diamant keten; een diamant veld.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding diamant. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 50 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding diamant door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 7 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 65651 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden