"jurk" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

jurk

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

dress


Engels Uitspraak:

dress


Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Gekleed of Drest; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Dressingular, (Oud-Frans) drecier te maken straight, verhogen, opgericht, te bereiden, te regelen, (Frans) dressoir. (Veronderstelde, Late Latijn) directiare, van (Latijnse) dirigere, directum, aan direct; display + regere om te regeren. Zie rechts , en geven adres, Adroit, Direct, Dirge.


Definitie

1. Om rechtstreekse; naar rechts of recht te zetten; te regelen; bestellen. (Verouderde) Te allen tijde zult gij God zegene en bid Hem naar uw wegen te kleden. Chaucer.

Opmerking: Dress is een reflex gebruikt in Oud-Engels, in de zin van "aan direct iemands stap, om een ​​zichzelf addresss." Weer Grisild zal ik me Dresse. Chaucer.

2. (militaire) Om te regelen in de exacte continuïteit van de lijn, als soldaten; vaak aan te passen aan een rechte lijn en op gepaste afstand; om af te stemmen; zo, om de gelederen te kleden.

3. (Geneeskunde) om methodisch te behandelen met remedies, bandages, of curatieve apparaten, zoals een zere, een maagzweer, een wond, of een gewonde of zieke deel.

4. Om aan te passen; in goede orde te brengen; te regelen; in het bijzonder: (a) Ter voorbereiding van het gebruik; aan te passen voor elk gebruik; geschikt voor een beoogd doel te maken; klaar maken; zoals, om een ​​gedode dier te kleden; om vlees te kleden; leder of doek te kleden; aan te kleden of trimmen een lamp; om een ​​tuin te kleden; om een ​​paard te kleden, door currying en wrijven; om graan te kleden, door het reinigen van het; in de mijnbouw en metallurgie, om ertsen te kleden, door het sorteren en scheiden van hen.

En de Here God nam de mens en plaatste hem in de hof van Eden om die te bewerken. Gen.. 15. Toen hij de lampen zal hij wierook te branden. Exodus xxx. 7. Drie honderd paarden ... vlot gekleed. Dryden. Dressing hun haar met de witte zee bloem. Tennyson. Als hij zich verplicht tegenwerpen, zou hij zijn censuur zijn gekleed in een vriendelijker vorm. Carlyle.

(B) Om te snijden om de juiste afmetingen, of geef de juiste vorm aan, als een instrument door hameren; Ook, te glad of afwerking. (C) in goede staat gebracht door appareling, als het lichaam; om kleren op te zetten; aan kleding; om te beleggen met kledingstukken of rijke decoraties; te kleden; aan dek. Kleedde ik me in zo'n nederigheid. (Shakespeare) Bewijs dat ooit iDress mezelf knap tot uw terugkeer. (Shakespeare)

(D) Om te breken en op te leiden voor het gebruik, als een paard of een ander dier. Aan te kleden of uit te kleden uitvoerig, kunstmatig, of hoogdravend. "Je ziet heel vaak een koning van Engeland of Frankrijk verkleed als een Julius Caesar." Addison. - Om een ​​schip (Nautical) kleden, haar ornament door het hijsen van de nationale kleuren op het hoogtepunt en mastheads, en het instellen van de aansluiting naar voren; toen gekleed vol is, worden de signaal vlaggen en wimpels toegevoegd. Ham. Navy EncyclopedieIntransitief Werkwoord:


Definitie

1. (militaire) Om het eigen zelf te zijner positie in een lijn van soldaten te regelen; - Het bevel om de uitlijning in gelederen te vormen; als, Rechts, kleden!

2. Om te kleden of de kleding van het eigen zelf; op iemands klederen aan te trekken; om bijzondere aandacht voor kleding te betalen; zo, om snel te kleden. "Om te kleden voor een bal." Latham. Pronken, te kleden, te dansen, te getokkel. Tennyson. Te kleden naar rechts, te kleden naar links, om te kleden op het midden (Militaire), om afstemming met verwijzing naar de soldaat op het extreem-rechts, of in het centrum van de rang, die dient als leidraad te vormen.Naamwoord:


Definitie

1. Wat wordt gebruikt als de bekleding of versiering van het lichaam; kleding; kleding; gewoonte; kleding. "In uw soldaat jurk." (Shakespeare)

2. toga's Een dame; zo, zijde of een fluwelen jurk.

3. Aandacht voor de kleding, of vaardigheid bij het aanpassen van het. Mannen van plezier, jurk, en dapperheid. Paus.

4. (frezen) Het stelsel van voren op het gezicht van een molensteen. Ridder. Jurk cirkel. Zie Circle . - Dress parade (militaire), een parade in vol ornaat voor de beoordeling.Synoniemen:

kleding


kleding


kleden


accouter


reeks


gewaad


tuig


trimmen


dek


sieren


verfraaien


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding jurk. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke jurk vindt u hieronder:

1.jura
2.Jura
3.jura-trias
4.Jural
5.juramentum
6.jurassic
7.Jurassic
8.jurat
9.juratory
10.jurbanite
11.Jurchen
12.jurdiccion
13.jurdon
14.jure uxoris
15.jurel
16.Juretzko
17.Juridic
18.juridical
19.juridisch
20.juridisch bindend
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 182 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding jurk door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 21 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 72198 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden