"zuinig met de waarheid" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

zuinig met de waarheid

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Verondersteld om van Edmund Burke. "Leugens en misleiding zijn toegestaan ​​in geen geval dan ook: maar, zoals in de uitoefening van alle deugden, is er een economie van de waarheid Het is een soort van matigheid, waarbij een man spreekt de waarheid met de maatregel dat hij het het mag spreken. langer. "


Adjectief:

Adjectief zuinig met de waarheid (idiomatische) niet de hele waarheid vertellen, vooral met het oog op een vals beeld van een situatie te geven; leugenachtig; liegen. Vaak gebruikt met sarcasme of satire zou ik zijn zuinig met de waarheid als ik je zou vertellen dat ik genoot van mezelf.


Referentie:

economical with the truth

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding zuinig met de waarheid. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 46 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding zuinig met de waarheid door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 74792 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden