"gans" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

gans

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

goose


Engels Uitspraak:

goose


Naamwoord:


Meervoudsvormen

Ganzen


Etymologie

(Oud Engels) gos, (Angelsaksische) g, g; verwant aan het (Nederlandse) en Duits gans, (IJslandse) gas, (Deens) gaas, (Zweedse) g (Russisch) Guse. Oir. Geiss, (Latijn) anser, voor Hanser, (Grieks) hamsa. sq. root233. Verlenen Gander, Gannet, Ganza, Gosling.


Definitie

(Dierkunde)

1. Elke grote web-footen vogel van de onderfamilie Anserinae, en die behoren tot Anser, Branta, Chen, en een aantal aanverwante geslachten. Zie Anseres .

Opmerking: De gemeenschappelijke binnenlandse gans wordt verondersteld te zijn afgeleid van de Europese graylag ganzen (Anser anser). De bonen gans (A. segetum), het Amerikaanse wilde of Canadese gans (Branta canadensis), en de bernicle gans (Branta leucopsis) zijn bekende soorten. De Amerikaanse witte of sneeuw ganzen en de blauwe gans behoren tot het geslacht Chen. Zie Bernicle, keizer gans, onder Keizer, Sneeuw gans, Wilde gans, Brant.

2. Elke grote vogel van andere verwante families, die lijkt op de gemeenschappelijke gans.

Opmerking: De Egyptische of vos gans (Alopochen aegyptiaca) en de Afrikaanse uitloper-winged ganzen (Plectropterus) behoren tot de familie Plectropteridae. De Australische Semipalmated gans (Anseranas semipalmata) en Hoendergans (Cereopsis Novae-Hollandiae) zijn zeer verschillend van het noorden van ganzen, en elk is gemaakt van het type van een afzonderlijke familie. Beide zijn gedomesticeerd in Australië.

3. smoothing ijzer van een kleermaker, zogenaamd van de handgreep, die de hals van een gans lijkt.

4. Een domme schepsel; een onnozele.

5. Er wordt een spel gespeeld met counters op een bord dat is opgedeeld in compartimenten, in sommige waarvan een gans werd afgeschilderd. De foto's geplaatst voor versiering en gebruik, De twaalf goede regels, de koninklijke ganzenbord. Goldsmith. Een hoop onzin, een poging om iets onmogelijk of onwaarschijnlijk van verworvenheid volbrengen. - Fen gans. Zie Fen . - Goose zeepokken (dierkunde), elke gesteelde brandganzen van het geslacht Anatifa of Lepas; - Riep ook eend zeepokken. Zie Barnacle en Cirripedia. - Goose cap, een dom persoon. (Verouderde) Beau. &. - Goose maïs (botanische), een grof soort stormloop (Juncus squarrosus). - Goose feest, Michaël. [Colloq. Engeland] - Gans vlees, een eigenaardige ruwheid van de door koude of angst huid; - Ook wel gans skin.goose puistjes en kippenvel - Goose gras. (Botanische) (a) Een plant van het geslacht Galium (Duitse Aparine), een favoriete voedsel van ganzen; - Riep ook kleefkruid en hakmessen. (B) Een soort van varkensgras (Gewoon varkensgras). (C) De jaarlijkse speer gras (Poa annua). - Goose nek, wat dan ook, als een ijzeren staf of een pijp, gebogen als de hals van een gans; speciaal (Nautical), een ijzeren haak aansluiten van een spar met een mast. - Ganzenveer, een grote veer of pen van een gans; ook een pen uit het. - Goose huid. Zie Gans vlees, hierboven. - Goose tong (botanische), een composiet-installatie (Wilde bertram), groeit in het wild in de Britse eilanden. - Sea gans. (Dierkunde) See Franjepoot . - Solan gans. (Dierkunde) Zie Gannet .Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding gans. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke gans vindt u hieronder:

1.gan
2.Gan
3.ganache
4.ganancial
5.gananite
6.ganch
7.ganciclovir
8.gancyclovir
9.Ganda
10.Gandalf
11.gander
12.Gandhara
13.Gandharan
14.Gandhi
15.Gandhinagar
16.Gandoura
17.Gandy danser
18.gane
19.ganef
20.Ganesa
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 91 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding gans door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 6 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 100472 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden