"haram" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

haram

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Arabisch حرام.


Naamwoord:

haram (meervoud harams) (islam) Een zonde. 2003, M. Sıddık Gümüş, advies aan de moslims, pagina 258: In geval van nood is het toegestaan ​​om je madhab te wijzigen of om een ​​paar dingen te doen volgens een andere madhab. Het is haram om vals te spelen om een ​​fard weglaten of het plegen van een haram. 2012, Manal Hamzeh, pedagogiek van Deveiling: Moslim Meisjes en de Hijab Discourse, pagina 82: In het Arabisch, haram is het zelfstandig naamwoord afgeleid van het werkwoord hrm, het tegenovergestelde van wat het toegestaan.


Adjectief:

Adjectief haram (niet vergelijkbaar) Verboden door de islam: onwettig, zondig. 2005, Dalia Alkury, anoniem geciteerd in Anoushiravan Ehteshami, Globalisering en Geopolitiek in het Midden-Oosten: Old Games, New Rules, Taylor & Francis e-Library (2007), ISBN 0-203-96253-2, pagina 135: ik kan ' t spreken over seks met mijn vrienden in het Arabisch. De woorden zijn te zwaar en cultureel geladen. Het klinkt allemaal haram (zondig). 2007, Andreas Jobst, The Economics of Islamic Finance en Securitisatie, link: zekerheidsactiva mag niet de schuld, contant of als haram (zondig activiteit) verboden zijn en mag niet in verband worden gebracht op enigerlei wijze met onethisch of uitbuitende activiteiten of met speculatie en onzekerheid ( gharar) 2012, Wendell Steavenson, "Radicalen Rising", The New Yorker, 30 april 2012: Een jaar geleden, de partij niet eens bestaan; sommige salafistische predikers had democratie haram-verboden onder de islamitische wet geacht. Dat is niet haram in mijn madhab.


Anagrammen:

Marah


Referentie:

haram

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding haram. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke haram vindt u hieronder:

1.har
2.hara-kiri
3.haradaite
4.harakiri
5.haram
6.haramzada
7.harangueful
8.haranguer
9.Harare
10.Harari
11.Haras
12.harass
13.harasser
14.harassingly
15.harassment
16.harberous
17.Harbin
18.harbinger
19.harbor
20.harbor master
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 184 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding haram door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 4 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 105219 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden