"harbor" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

harbor

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

harbor


Engels Uitspraak:

har•bor


Naamwoord:


Etymologie

Ook geschreven haven, (Oud Engels) herbor, herberwe, herberge, (IJslandse) herbergi (verlenen (Oudhoogduitse) heriberga), origineel, een schuilplaats voor soldaten.; herr leger + bjarga om op te slaan, te helpen, te verdedigen; verwant aan (Angelsaksische) hier leger, Duitse heer, (Oudhoogduits) heri, (Gothic) harjis, en (Angelsaksische) beorgan te slaan, onderdak, te verdedigen, de Duitse bergen. Zie Harry , 2d Bury, en geven Harbinger.


Definitie

1. Een station voor rust en ontspanning; een plaats van veiligheid en comfort; een toevluchtsoord; een schuilplaats. [Een grove] eerlijk haven die hen lijkt. Spenser. Voor de haven van duizend deuren klopten ze. Dryden.

2. In het bijzonder: een herberg; een herberg. (Verouderde) Chaucer.

3. (astrologie) Het herenhuis van een hemels lichaam. (Verouderde)

4. Een deel van een zee, een meer, of andere grote watermassa, ofwel aan zee grenzende of kunstmatig beschermd om zo een plaats van veiligheid voor schepen in stormachtig weer zijn; een haven of haven.

5. (Glass Works) Een mengkast materialen. Havengelden (Nautical), vergoedingen betaald voor het gebruik van een haven. - Zeehond (zoölogie), de gewone zeehond. - Harbor horloge, een horloge set wanneer een vaartuig in de haven; een anker horloge.Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

Geschreven ook de haven. onvolmaakte & voltooid deelwoord koesterde; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Haveland, (Oud Engels) herberen, herberwen, Herbergen.; CONFER (IJslandse) herbergja. Zie Harbor , zelfstandig naamwoord


Definitie

Veroorloven indienen om; als gast aan te gaan; ontvangen; om een ​​toevluchtsoord te geven; verwennen of koesteren (een gedachte of een gevoel, zeker een zieke gedachte). Elke plaats die mannen herbergt. (Shakespeare) De kale vermoeden maakte het verraad aan de persoon die wordt verdacht haven. Bisschop Burnet. Laat niet je zachte borst koesteren één gedachte van verontwaardiging. Rowe.Intransitief Werkwoord:


Definitie

Om te dienen, of houden voor een tijd; om te schuilen, als in een haven. Voor deze avond laten we de haven hier in York. (Shakespeare)Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding harbor. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke harbor vindt u hieronder:

1.har
2.hara-kiri
3.haradaite
4.harakiri
5.haram
6.haramzada
7.harangueful
8.haranguer
9.Harare
10.Harari
11.Haras
12.harass
13.harasser
14.harassingly
15.harassment
16.harberous
17.Harbin
18.harbinger
19.harbor
20.harbor master
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 167 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding harbor door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 10 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 105234 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden