"help" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

help

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

help


Engels Uitspraak:

help


Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

. onvolmaakte & deelwoord Geholpen (Obs onvolmaakte Holp (, voltooid deelwoord holpen (;. onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Helpen, (Angelsaksische) helpan, verwant aan het (oude Saksische) helpan, (Nederlands) Helpen, Duits helfen, (Oud Hoogduits) helfan, (IJslandse) hjalpa, (Zweedse) hjelpa, (Deens) hielpe, (Gothic) hilpan; overleggen (Litouwen) szelpti, en Sanskriet KLP te zijn fitting.


Definitie

1. Om te voorzien van kracht of middelen voor het succesvol uitvoeren van een actie of het bereiken van een voorwerp; om te helpen; om te helpen; als, om een ​​man te helpen in zijn werk; om één te helpen om te onthouden; - De volgende infinitief wordt vaak gebruikt zonder aan; als, "Help me schaal yon balkon." Longfellow.

2. Om te voorzien van de middelen van de bevrijding van de problemen; als, één in nood te helpen; één uit de gevangenis te helpen. "God help, arme zielen, hoe doelloos praten ze!" (Shakespeare)

3. Om te voorzien van verlichting, zoals bij pijn of ziekte; van de baten tegen te zijn; - Soms met van voor een woord aanwijzing van de pijn of ziekte, en soms met een dergelijk woord voor het lijdend voorwerp. "Om hem te helpen van zijn blindheid." in wordt gebruikt voor die functie; - "Om hem te helpen in zijn ellende" (Shakespeare) De ware calamus helpt hoesten. Gerarde.

4. Om te veranderen voor het beter; te verhelpen. Ophouden te klagen voor wat gij niet kunt helpen. (Shakespeare)

5. Om te voorkomen; te belemmeren; zo, het kwaad aanpakken, en die kunnen helpen het Swift.

6. Om nalaten; vermijden. Ik kan het niet helpen te merken de gelijkenis tusschen hem en onze auteur. Paus.

7. Om de wachttijd op, als de gasten aan tafel, door het snijden en het passeren van voedsel. Om vooruit te helpen, om te helpen bij het bevorderen van. - Om u te helpen uit, om te helpen om te gaan of ten onder gaan, als de tijd; voor het verwijderen. Locke. - Om u te helpen op, door te sturen; te bevorderen door steun. - Om te helpen, om te helpen, zoals in het leveren van een probleem, of om te helpen bij het uitvoeren van een ontwerp- of taak. De god van leren en van het licht zou willen een god zelf om hem te helpen. Swift. - Om u te helpen over, om in staat te overwinnen; zoals een over een obstakel helpen. - Om aan te leveren; om te voorzien van; zoals een soep helpen. - Om overeind te helpen, om te helpen (een) om op te staan; te helpen bij stijgende als na een val, en dergelijke. "Een mens is goed holp up die trusts aan u." (Shakespeare)Intransitief Werkwoord:


Etymologie

(Angelsaksische) hulp; verwant aan het (Nederlandse) hulp, Duits hülfe, Hilfe, (IJslandse) hjalp, (Zweedse) hjelp, (Deens) hielp. Zie Help , overgankelijk werkwoord


Definitie

Om hulp of bijstand te verlenen; om kracht of middelen bij te dragen; om gebruik te maken of van nut zijn; te helpen. Een royaal aanwezig helpt om te overtuigen, evenals een aangenaam persoon. Garth. Om te helpen, om steun te verlenen; om een ​​aanbod te brengen.Naamwoord:


Definitie

1. De sterkte of middelen voorzien in de richting van het bevorderen van een object, of bevrijding van moeilijkheid of nood; hulp; ^; ook, de persoon of het ding de inrichting van de hulp; als, gaf hij me een hulp van vijftig dollar. Geef ons helpen uit de problemen, want ijdel is de hulp van de mens. Psalmen lx. 11. God is ... een Hulp in benauwdheden. Psalm XLVI. 1. Deugd is een vriend en een hulp voor de natuur. Zuid.

2. Oplossing; reliëf; zo, er is niets aan te doen.

3. Een helper; één ingehuurd om elkaar te helpen; ook, thew gat kracht van gehuurde helpers in elk bedrijf.

4. Specifiek, dienstbode, man of vrouw. [Lokaal, Verenigde Staten]Synoniemen:

hulp


These words all agree in the idea of affording relief or support to a person under difficulties. Help turns attention especially to the source of relief. If I fall into a pit I call for help; and he who helps me out does it by an act of his own. Aid turns attention to the other side and supposes coöperation on the part of him who is relieved; as he aided me in getting out of the pit; I got out by the aid of a ladder which he brought. Assist has a primary reference to relief afforded by a person who "stands by" in order to relieve. It denotes both help and aid. Thus we say of a person who is weak I assisted him upstairs or he mounted the stairs by my assistance. When help is used as a noun it points less distinctively and exclusively to the source of relief or in other words agrees more closely with aid. Thus we say I got out of a pit by the help of my friend.


assisteren


hulp


helpen


serveren


ondersteuning


volhouden


bevriend


hulp


assisteren


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding help. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 122 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding help door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 22 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 107221 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden