"hulst" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

hulst

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

holly


Engels Uitspraak:

hol•ly


Bijwoord:


Etymologie

(Oud Engels) holi, holin, (Angelsaksische) holen, holegn; verwant aan het (Nederlandse) en Duits Hulst, (Oudhoogduits) Huls hulis, (Welsh) Celyn, (Armoricaanse) Kelen, (Gaelic) cuilionn, (Ierse) cuileann. Confer 1ste Holm, Hulver.


Definitie

Geheel. (Verouderde) Chaucer.Naamwoord:


Definitie

1. (botanische) Een boom of struik van het geslacht Ilex. De Europese soorten (Ilex Aguifolium) is het meest bekend, met glanzende groene bladeren, met een stekelige, gegolfde rand, en het dragen van bessen die rood of geel over Michaël draaien.

Opmerking: De hulst wordt veel gebruikt om kerken en huizen te versieren, in de kersttijd, en dus wordt geassocieerd met scènes van goede wil en tot blijdschap. Het is een groenblijvende boom, en heeft een zware, hout finegrained wit. De bast wordt gebruikt als een koortswerend middel, en de bessen zijn heftig zuiverend en braakmiddel. De Amerikaanse hulst is de Ilex opaca, en is te vinden langs de kust van de Verenigde Staten, van Maine naar het zuiden. Gray.

2. (botanische) De steeneiken. Zie 1e Holm. Holly-leaved eiken (botanische), de zwarte scrub eik. Zie Scrub eiken. - Holly rose (botanische), een West-Indische heester, met opzichtige, gele bloemen (Turnera ulmifolia). - Sea hulst (botanische), een soort van Eryngium. Zie Eryngium .Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding hulst. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke hulst vindt u hieronder:

1.hula
2.hula hooper
3.hulan
4.hulch
5.hulchy
6.Hulda
7.huldeblijk
8.hulky
9.hull
10.hullabaloo
11.hullen
12.huller
13.Hullo
14.Hully
15.huloist
16.hulotheism
17.hulp
18.Hulp aan huis
19.hulp bij zelfdoding
20.hulp en medeplichtig
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 34 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding hulst door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 7 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 110208 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden