"hound" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

hound

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

hound


Engels Uitspraak:

hound


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) hond, hund, hond, (Angelsaksische) hund; verwant aan (Oud-Saksische) & (Oudfriese) hund, (Nederlands) hond, Duits hund, (Oudhoogduits) jacht, (IJslandse) hundr, (Deens) & (Zweedse) hund, (Gothic) Hunds, en waarschijnlijk tot (Litouwen) sz, (Ierse) & (Gaelic) cu, (Latijn) canis, (Grieks) CVAN. sq. root229. Confer Canine, Cynic, Kennel.


Definitie

1. (dierkunde) Een verscheidenheid van de binnenlandse hond, meestal met grote, hangende oren, vooral een die spel jaagt door geur, als de jachthond, bloedhond, deerhound, maar ook gebruikt voor verschillende rassen van de vloot van jachthonden, zoals de windhond, boarhound, enz Hounds en windhonden, bastaards, spaniels, straathonden. (Shakespeare)

2. Een verachtelijke persoon. "Jongen! Valse hond!" (Shakespeare)

3. (Zoölogie) Een houndfish.

4. pl. (Nautische) Projecties op de mast, die als een steun voor de trestletrees en top om te rusten.

5. zijbalk gebruikt om delen van het loopwerk van een voertuig versterken. Om de honden te volgen, om te jagen met honden.Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Hounded; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Hounding.


Definitie

1. Om de achtervolging ingesteld; aan te zetten tot het nastreven; zoals, om hounda hond bij een haas; om de Brak op de achtervolgers. Aartsbisschop Bramhall.

2. Om te jagen of te jagen met honden, of zoals bij honden. L'Estrange.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding hound. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 53 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding hound door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 8 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 111805 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden