"hyperon" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

hyperon

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Naamwoord:

(Natuurkunde) Elke baryon met een niet-nul vreemdheid (dwz, waarvan de samenstelling bevat een of meer vreemde of anti-vreemde quarks). 1965, Richard Henry Dalitz, Nucleaire Interacties van de hyperonen, pagina 1, De bekende hyperonen en hun eigenschappen zijn vermeld in tabel I van de metgezel lezingen over Strange Deeltjes. De meeste van deze hyperonen hebben een levensduur in de orde van 10-10 seconden, met uitzondering van de Σ0-hyperon waarvan elektromagnetische verval heeft een zeer korte levensduur. 2000, Norman K. Glendenning, Compact Stars: kernfysica, deeltjesfysica, en de algemene relativiteitstheorie, pagina 264, Wat vooral opvalt, is de sterke stijging van hyperon populatie als de grenswaarden van massa wordt benaderd. 2001 MK Sundaresan, Handbook of deeltjesfysica, pagina 21, De eigenschappen van de Λ0 hyperon en van de Κ0 werden nauwkeuriger bepaald. De geladen tegenhangers van de neutrale Κ deeltje werden ook gevonden, alsmede de in rekening gebrachte Σ hyperonen en hun neutrale tegenhanger.


Referentie:

hyperon

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding hyperon. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 57 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding hyperon door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 1 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 113995 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden